Rusya’dan 42 Gol Yiyen Buz Hokeyi Milli Takımı Gollerin Yeniden Sayımını İstedi

Dün Erzurum’da yapılan karşılaşmada Rus Federasyonu takımına 42-0 yenilen buz hokeyi milli takımı oyuncuları kamp için otele dönerken milli takım antrenörü sonuca itiraz etmek üzere hakem heyetine başvurdu.

“Biz Ayakla Tepeceğiz Sanıyorduk, Sopalardan Son Anda Haberimiz Oldu”

Basın toplantısında konuşan deneyimli antrenör “Maç başlamadan on dakika önce bize sopalar verilerek topa bunlarla vuracağımız söylendi. Biz ayakla tepeceğiz diye biliyorduk ancak maçtan önce gelen bu sürpriz bilgi planlarımızı bozdu. Gene de arkadaşlarımı kutluyorum, kısa sürede bastonlara uyum sağladıklarını söyleyebilirim. Bizim amacımız ilk devre rakibi yorup ikinci devre tuşa gitmekti ancak maç üç devreymiş. Tabii bu durum bizi biraz zorladı. İkinci moladan sonra izleyicilerin ‘Hocam biz neden gol atmıyoruz?’ sorusu gelince planlarımızı yeniden revize etmek zorunda kaldık. Üçüncü devrede tuş hedefinden vazgeçip sopalarla topu karşı taraftaki kutuya atmaya çalıştık ancak rakip oyuncular da sürekli olarak buna engel oldular. Disk midir, pak mıdır her ne haltsa bizim istediğimiz yönde hareket etmedi maalesef. Elimizden geleni yaptık ancak sonuç böyle oldu” dedi.

Sonuca İtiraz Ettik

Basın açıklamasında farklı sonuçla ilgili açıklamalarda da bulunan milli takım antrenörü “Beklediğimiz sonuç kesinlikle bu değildi ancak salondakilere bol gollü bir maç izlettirdiğimiz için de son derece mutluyum. Elbette biz gollerin karşı kalede olmasını isterdik ancak Allah’ın takdiri bu şekilde tecelli etti. Maçtan sonra golleri tek tek sayarak televizyondan tam dört kere izledim maçı. Sonuç iki kere 43, bir kere 41, bir kere de 12 çıktı. Yani 42 rakamı nereden, nasıl bulundu bunu anlayabilmiş değilim. Sonuca itiraz ederek gollerin yeniden sayılmasını istedik. Yeniden sayım işini iyi organize edebilirsek ben gayet umutluyum. İstediğimiz gibi bir sayım olursa beraberlik veya galibiyet bile çıkabilir” dedi.

Putin’in Erdoğan’ı Arayarak Özür Dilemesi Bekleniyor

Açıklamalarını sürdüren teknik direktör “Ben bu sonucun iki ülkenin arasındaki dostluğa da hiç yakışmadığını düşünüyorum. Bu kadar hırs yapılmasını doğrusunu isterseniz anlayamıyorum. Az önce Dışişleri Müsteşarımız ile görüştüm. Rusya’ya nota verdiğimizi ve Putin’in Erdoğan’ı arayarak en azından bir özür dilemesini beklediklerini belirttiler. Bu arada Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Halime Hanım da tebrik etmek için aradılar, biz de teşekkür ettik tabii. Şu anda sanırım sonucu tam olarak idrak edebilmiş durumda değil kendisi. Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşüp oyuncularımıza 42 tane cumhuriyet altını hediye edilmesini sağlayacağını söyledi. Ben de oyuncularımızın kazancı açısından diğer maçların sonucunu da bekleyip turnuvanın sonunda golleri toptan hediyeleştirmeyi önerdim kendisine” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.