Her Mitingden Sonra Evet’ler %2 Arttı Yazan Abdülkadir Selvi’ye %2 Oranında Zam Yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her mitinginden sonra Evet oyları %2 oranında arttı yazısı yazan Abdülkadir Selvi’nin maaşına havuz medyası denetleme kurulunun önerisiyle %2 oranında zam yapıldı. Abdülkadir Selvi, Diyarbakır mitinginden sonra Evet’çi Kürt oylarının, İstanbul mitinginden sonra da İstanbul’daki Evet oylarının arttığını belirttiği yazılarıyla %2 geleneğine sadık kalmıştı. Henüz miting sona ermeden yazılan yazılarda, sözü edilen %2’lik anket bulgularıysa hız ve kesin sonuç anlamında anket şirketlerini kıskandırmıştı.

Aldığı Zamdan Memnun Olan Abdülkadir Selvi: “Keşke %5 Yazsaydım”

Kaparoz’un elde ettiği bilgilere göre aldığı zammı memnuniyetle karşılayan Abdülkadir Selvi’nin yakınlarına “Keşke Evet oyları %5 arttı yazsaydım, çocuğun taksitleri de vardı önümüzdeki aylarda. Daha iyi olurdu benim için.” diyerek pişmanlığını dile getirdiği öğrenildi. Selvi’nin dostlarının ise %2 oranının daha inandırıcı olduğu ve hırslı davranması durumunda daha büyük zarar uğrayabileceğini Abdülkadir Selvi‘ye hatırlattığı söyleniyor. Zaman zaman çevresindeki mesleğe yeni başlayan genç gazetecilere de öğüt veren Abdülkadir Selvi’nin ‘Aza tamah etmeyen çoğu bulamaz’ diyerek, bir gazetecinin iktidara nasıl yaklaşması gerektiği konusunda altın değerinde açıklamalarda bulunduğu biliniyor. Havuz medyasının önemli kalemlerinden olan Abdülkadir Selvi’nin %2’lik yazılarıyla yeni dönemde farklı bir koltuk beklediği de Ankara kulislerinde dolaşan dedikodular arasında.

Abdülkadir Selvi’nin Tüm Yazıları Birlikte Hesaplandığında Evet’ler %123’e Yükselmiş Görünüyor

Uzmanlar, Abdülkadir Selvi’nin Hollanda kriziyle başlayan %2’lik oy artışı yazılarının hepsinin birlikte incelendiğinde Evet oylarının şu an için %123 oranına gelmiş olması, kararsızların ise her zamankinden daha kararlı olması gerektiğine dikkat çekiyorlar. Arkadaşları tarafından şaka yollu ‘%2 Abdülkadir’ olarak anılmaya başlayan deneyimli gazetecinin ise bu durumdan şikâyetçi olmadığı belirtiliyor. Abdülkadir Selvi’nin yakın çevresinden bir kişiye göre ise kendisinin ailesine “Eğer referandumdan Hayır çıkarsa, gazetede kalma ihtimalim %2″ diyerek endişesini belirttiği öğrenildi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.