Kapatma Kararı, Booking.com Puanı 2,4 Olan Çakal Resort’ta Sevinçle Karşılandı

Booking.com faaliyetlerinin mahkeme kararıyla durdurulması, Fethiye’de üç yıldır faaliyet gösteren beş yıldızlı Çakal Resort’ta büyük sevinçle karşılandı.

Otel Çalışanlarının Düzenlediği Kutlamada Yediği Pastadan Zehirlenen Genel Müdür Müşahade Altına Alındı

Booking.com’un Türkiye’deki işlemlerinin durdurulması Antalya’nın Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren Çakal Resort’ta büyük sevince neden oldu. Haberin duyulması üzerine bir kutlama yapmaya karar veren otel çalışanları, otelin restoran bölümünü pavyon temasına uygun biçimde süsleyerek genel müdürlerine sürpriz yaptılar. Genel Müdür Abdullah Daldalan, kutlama sırasında küçük de bir konuşma yaptı. 2023’te herkese sigortalı çalışma sözü veren Daldalan, daha sonra otel çalışanlarının bir gün önceki yemekleri değerlendirerek yaptığı kakaolu-tavuklu pastadan yedi. Aşçının uyarısına rağmen, pastayı çok beğendiğini söyleyerek iki dilim daha yiyen Daldalan, son dilimi yedikten kısa bir süre sonra kusmaya ve sıçmaya başladı. Çalışanlar tarafından Fethiye Devlet Hastanesine kaldırılan Daldalan’ın sağlık durumunun iyi olduğu ancak 24 saat süreyle hastanede müşahade altında tutulacağı bildirildi.

“Yemekten Terlik Çıktı Diye Puanlarımızı Düşürdüler”

Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Ön Büro Şefi Halit Gözlü “Biz bu tesisi üç sene önce açtık. Çevredeki otellerle de konuştuk, hepsi ‘Odalarımızın yarısını booking.com’dan dolduruyoruz’ dediler. Biz de başvurumuzu yaptık, gerçekten aynı sezon müşteriler damlamaya başladı. Ancak bu sitenin bir problemi var bizimle. Yemeğe, temizliğe takmış, sorunlu müşterileri özellikle seçerek bize yönlendiriyorlar. Bakın ilk ay puanımız 7,1’di. Zaten onu da bazı tanıdıklardan rica ettik, oradan rezervasyon yaptırıp geldiler. Sonra bizim bir terlik olayımız oldu, puanımız düştü 5,5’e. İnanabiliyor musunuz, yayla çorbasından terlik çıktı diye bütün otel zan altında kaldı. Üstelik çıkan terlik de bayan terliği. Geçen sene de bir dayak olayımız oldu daha doğrusu böyle lanse edildi, puanımız 4,3’e indi. Aslında dayağı yiyen bizim garson arkadaş. Neyse uzatmayalım, bizim puanımız, bir gün bile yükselmeden açıldığımız günden başlayarak hep düştü, booking.com’un kapandığı gün puanımız 2,4 idi. Bakın yanımızdaki dandik pansiyonun puanı 9,6. Bahçelerinde doğru düzgün müzik yayını bile yok, müşteriler mandalina ağaçlarından odalarının yolunu bulamıyor ama puanları 9,6; bizim gül gibi beş yıldızlı otelimizin puanı 2,4. Kimse kusura bakmasın biz, ülkemizi de ekmeğimizi de booking.com’a yedirmeyiz. Hükümetimizin kararını sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.

“İnternet Komple Kapatılırsa Turizm Coşar”

Açıklamalarına devam eden Halit Gözlü “Booking.com’un kapatılması kuşkusuz iyi niyetli bir adım ama yeterli değil. Yok trip advisor imiş yok bilmem neymiş, bin tane site var bunlar gibi. Avrupa tarafından kasıtlı olarak ülkemize gönderilen turist görünümlü teröristler bunlar, buldukları her sitede bize zehirlerini akıtıyorlar. Yani her biriyle tek tek uğraşacak olsanız, başka işe zamanınız kalmaz. Biz Çakal Resort olarak internetin komple kapatılmasından yanayız. Ancak bu şekilde, müşteri görünümlü teröristlerin yorumlarından kurtulabiliriz. Yok havlularda bilmem ne izi, yok çarşafta falanca kılı varmış. Tabii biz işi gücü bırakıp kılla tüyle uğraşalım. Sen kimsin de bize puan vereceksin. Sen kimsin ya?” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.