Arınç’ın Damadı Bilek İncinmesine Bağlı Yoğun Kaşıntı Nedeniyle Serbest Bırakıldı

FETÖ davasından tutuklanan Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter, bileğindeki kaşıntının artması üzerine bugün tahliye edildi.

Bu Koşullarda Tutukevinde Kalması Büyük Risk Oluşturuyordu

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr.Hamiyet Şenoy “Arınç’ın damadı olan şahsın tutuklandıktan sonra yapılan ilk muayenesinde, sağ bileğinin arka yüzünde nokta şeklinde beliren bir kırmızılık tespit edilmiş. Tutukevinin revirinde bulunan doktor, sivilceden kuşkulanarak ‘Sakın sıkma iz olur’ şeklinde’ uyarıda bulunmuş ve kişinin ilk tedavisi de sözlü olarak bu noktada başlamış. Şahıs bu uyarının ardından ertesi gün fenalaşarak tekrar revire getiriliyor. Doktor ikinci muayene sonrasında kızarıklığın devam ettiğini ve sağ bilekte fazla kaşımaya bağlı çizikler görüldüğünü belirterek ikinci bir uyarıda bulunuyor. ‘Çok kaşıma, kaşıdıkça kaşınır bu meret’ şeklindeki uyarıya rağmen hasta bileğini kaşımaya devam ediyor ve ertesi gün sağlık durumu iyice kötüleşiyor. Son olarak dün akşam saatlerinde tekrar revire getirilen şahıs bu kez ilçe devlet hastanesine sevk ediliyor. Buradaki doktor da sivilcenin gelişimini değerlendirerek, sağlık koşulları açısından kişinin salıverilmesinin daha uygun olacağını belirtiyor. Bu raporu değerlendiren mahkeme de kişiyi serbest bırakmış. Olan biten bundan ibaret.” dedi.

Tutukevinden Çıkınca Sivilceler de Geçti

Arınç’ın damadı olan Ekrem Yeter’in yakınları ise hayatta her şeyden önce sağlığın geldiğini belirterek “Bakın damadımız çıkalı daha beş saat oldu, sivilceler neredeyse kayboldu. Yani demek ki tutukevi ortamı bu kişiye uygun değil, bugüne kadar neyin ısrarı yapıldı, inanın anlayabilmiş değiliz.” dedi.

Arınç’ın Damadı Ekrem Yeter: “Doktorlar Çoh Eyi”

Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter serbest kaldıktan sonra “Kimse adalet sistemine söz söylemesin. Hele doktorlar, bir harika. Ben farkında bile değildim, yani doktorumuz nereden nasıl gördü o sivilceyi de teşhisini koydu gerçekten hayret ettim. Koğuştaki arkadaşlar da çok şaşırdı. Söylediklerine göre kanserden ölen bir tutuklu olmuş geçen ay. Fıtrat tabii. Arkadaşlar benim adıma çok sevindiler. ‘Senin durumun çok erken teşhis edildi, genelde öldükten sonra teşhis ediliyordu burada hastalıklar’ dediler. Aslında sivrisinek ısırığı gibi oldukça sık rastlanabilecek bir olay ama bir sivilce bile hapisteyken insana koyuyor işte” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.