Iphone Farkındalık Uygulamasını Kullanan A.E. Maaşını Telefona Yatıran Bir Geri Zekâlı Olduğunu Fark Etti

Trajik olay Sakarya’nın Akyazı ilçesinde gerçekleşti. Dört kişilik bir ailenin büyük çocuğu olan A.E. üniversiteyi kazanınca anne ve babasının vermiş olduğu cep telefonu sözünü kendilerine hatırlattı. Bir fabrikada asgari ücretle işçi olarak çalışan A.E.’nin babası B.E., oğlunu kırmamak için, ekonomik durumu uygun olmamasına karşın oğlunun istediği telefonu satın almaya karar verdi. Kısa bir araştırma sonunda oğlu A.E.’nin istediği Iphone marka telefonun iki aylık maaşından fazla tuttuğunu öğrenen B.E. fabrikadaki arkadaşlarından borç alarak telefonu satın aldı.

Iphone’un Farkındalık Uygulaması A.E.’nin Hayatını Değiştirdi

Kaparoz muhabirinin sorularını yanıtlayan A.E. “Telefonu aldığım gün sevinçten sabaha kadar uyuyamadım. Daha sonra aynı gece babamın da hiç uyumadığını öğrendim ama o gün gözüm telefondan başkasını görmüyordu. Hemen telefonu açıp arkadaşlarıma telefonla ayna karşısında çekilmiş fotoğraflarımı gönderdim. İçim içime sığmıyordu. Artık tüm günümü telefon başında geçirmeye başlamıştım. Bir gün Iphone telefonumu kurcalarken içinde bir sağlık uygulaması olduğunu gördüm. Uygulamanın Farkındalık Dakikası bölümünü açtım. Ekranda ‘Farkındalık, yaşamınızın geçip gitmesine izin vermek yerine anı yaşamak ve deneyimin farkına varmak anlamına gelir’ yazıyordu. Bu açıklamanın hayatımı değiştireceğini bilmiyordum” dedi.

“İlk Önce Annemin Yamalı Eteğini Sonra Babamın Durgun Hallerini Fark Ettim”

Açıklamalarını sürdüren A.E. “Aslında ilk anda madem telefonum var, her uygulamasını kullanayım diye düşünmüştüm ancak gün geçtikçe farkındalık dakikam artmaya başladı. Ailemi, fabrikada çalışan babamı ve annemi daha fazla düşünmeye başladım. Bir gün annemin eteğinin yamalı olduğunu fark ettim, ertesi günse babamın durgunluğu çarptı gözüme. Kısa süre içinde ailemiz yokluk içindeyken, babamın iki aylık maaşıyla bana bir telefon aldığını ve bu yüzden de annemin yemeklere daha az et, tavuk, yumurta koyduğunu fark ettim. Uygulamayı kullanmaya başladığımın üçüncü ayında bir gece gözüme bir ışık vurdu, sanki o an aydınlandım. O gece, babamın maaşını elinden alıp, tüm parayı cep telefonuna yatıran bir geri zekâlı olduğumun farkına vardım.” dedi.

“Farkındalık Demekle Bir Halt Olmadığını da Fark Ettim”

“Eskiden kendimi gelişmeleri takip eden bir teknoloji meraklısı olarak tarifliyordum, şimdi hıyarın teki olduğumu biliyorum” diyen A.E., uygulamayı kullandıkça farkındalık düzeyinin artmaya devam ettiğini söyleyerek “Farkındalık derecem bir miktar daha arttığında farkındalık, tariflemek, deneyimlemek gibi sözcükleri kullanınca bir halt olmadığını da fark ettim ancak şu an henüz bu alışkanlıktan kurtulabilmiş değilim.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.