LGS Kaldırılıyor mu? Cemaatler Soruların Kendilerine Gelmediğini Açıkladı

LGS Kaldırılıyor mu? söylentilerine bugün bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin önde gelen cemaat liderleri Eylül ayının sonuna gelinmesine karşın henüz kendilerine ulaşan bir tane bile LGS sorusu olmadığını açıkladı. Uzmanlar ise LGS sorularının henüz cemaatlere gönderilmemesinin LGS’nin kaldırılacağı yönünde güçlü bir kanıt olduğunu belirtti.

“Bizim Bu Soruları Çözmemiz Zaten 6 Ay Alıyor”

Konu hakkında Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Kadro Cemaati lideri Necip Hoca “Bakın arkadaşlar bu soru gönderme işinin özellikle bazı basın organlarında çok basite indirgendiğine şahit oluyoruz. Bu gazeteleri okuyanlar sanıyor ki, sınavdan bir gece önce bize sorular geliyor, biz hemen oracıkta çözüp arkadaşlara yanıtları dağıtıyoruz, ertesi gün de çocuklar ellerinde yanıt anahtarlarıyla sınava giriyor. Vallahi de billahi de bu işler öyle sanıldığı kadar kolay değil. İnanın, bize gönderilen soruları çözmemiz en az altı ay alıyor. Yani eylülde gelen soruyla kasım ayındaki sınava hiçbir öğrenciyi hazırlayamazsınız. Bir kere bu öğrenciler toplu olarak bir yerde bulunmuyor ki, sorular çözüldükten sonra yanıtların doğru kişilere ulaşması için, bizim de kendi içimizde bir dağıtım ağı kurmamız gerekiyor” dedi.

“Üçgenin İç Açılarının Toplamı Kuran’da Bildirilmemiş Diye Yanıtı Boş Bırakan Hocalarımız Var”

Konu hakkındaki açıklamalarına devam eden Necip Hoca “Geçen yıl gelen LGS sorularını bizim Matematik Hocasına verdik. Bir ay sonra, soruların büyük bölümü yanlış diyerek bu yanımıza geldi. Cevap anahtarına da ‘Kuran’da yok’, ‘Hadislerde yok’ diye notlar almış uyanık. ‘Üçgenin iç açılarının toplamı nedir?’ diye soruyorum, Kuran’da bildirilmemiş diyor. ‘Bak, senin gibi bir hıyarın dünyaya geleceği de bildirilmemiş Kuran’da, ama sen varsın’ dedim. Bu allak bullak oldu. O günden beri göremiyorduk. Geçen gün ortaya çıktı, Varoluşun Yanılsaması diye üç yüz sayfalık bir kitap yazmış. Kuran’da yok diye kendinden vazgeçmiş herhalde, durumum yoktu ben okuyamadım.” dedi.

“’LGS Kaldırılıyor mu?’ diye Endişelenen Vatandaşlarımız Rahat Olsun, Endişeye Mahal Yok”

Soruların güvenliği konusunda halkın kesinlikle endişe etmemesi gerektiğini belirten Necip Hoca “Biz Kadro Cemaati olarak, kendimize teslim edilen LGS sorularını bir namus yükü olarak görüyoruz. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Soruları cemaatimiz dışında başka bir gruba vermemiz mümkün değil. Tüm işlemlerimizi kriptolu haberleşme sistemiyle yürütüyoruz. Yani sadece bizim cemaat değil ben bütün cemaatlerde de benzer bir güvenlik uygulaması olduğuna eminim. Bu sorular bizim namusumuzdur. Ancak son iki yıl içinde, küçük çaplı olarak bazı soruların satılması gibi durumlar olmuş. Onu da üzülerek belirtmek isterim. Ayrıca belli ki soruları teslimi ile ilgili olarak bir gecikme olmuş. Biz de sitem ediyoruz ancak ‘LGS Kaldırılıyor mu?’ diye endişelenen vatandaşlarımız rahat olsun, inşallah sorular kısa süre içinde elimize ulaşacak.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.