Düz Dünya Teorisi

Bir, iki ay içinde açıklamayı planladığım Düz Dünya Teorisi, AKP’li bir bilim adamı tarafından benden önce açıklandı. İçim burkuldu okurken, yıllarımı verdiydim ben bu teoriye. Kolay mı, fotoğrafım asılacaktı Newton’la Darwin’in arasına. ‘İşte bilim dünyasına yön veren Türk bilim adamı’ diyeceklerdi, ben de itiraz edecektim ‘Bilimin Türkü İrlandalısı olmaz, bilim evrenseldir’ diyerek. Bu noktalara kadar hazırlandım lan ben. Nobel kıyafetim hazır, spor bir kıyafetle alacaktım ödülü. Konuşmada yapacağım espriyi bile hazırladım. Hani böyle bütün maçı rölantide götürürsün, sıfır sıfır beraberlik yetecektir sana ama son dakikada rakip takımın kel santrforu doksana bir gol atar ya işte aynen böyle oldu benim için. Gazetelerde Düz Dünya Teorisi‘ni görünce yıkıldım, üç dört gün yemekten kesildim ama yavaş yavaş toparlıyorum.

Tabii bu arada Düz Dünya Teorisi‘ne saldıran bazı dallamalar da ortaya çıktı. Ben konuyu bilimsel düzlemden saptırmadan bu hıyarlara yanıt vermeye çalışacağım. Şimdi bu konudaki görüşlerimi ayrıntılı olarak sizlere sunmak istiyorum.

Dümdüz Gidince Aynı Yere Varacağımız Yalanı

Bu geri zekâlılar diyor ki, dünya yuvarlakmış da dümdüz gittiğimizde aynı noktaya varırmışız. Ben de affedersiniz ha s’ktirin diyorum oradan. Ben yıllardır her gün yürüyorum, düz yürüyerek mümkün değil çıktığın noktaya varamazsın, ben bunu çok denedim. Kadıköy’den çıktım, Caddebostan, Bostancı, Kartal, Tuzla düz gittim. Eğer dünya yuvarlak olsaydı Çayırova’dan bilemedin Gebze’den sonra benim yeniden Kadıköy’e varmam gerekirdi ama ben ta Dilovası’na kadar gittim herhangi bir geri dönüş olmadı. Hadi Kadıköy’den geçtim, bir Fikirtepe bile çıkmaz mı lan insanın karşısına. Bir gün dövdüler beni Dilovası Hereke arasında, her gün gelip “Kadıköy ne tarafta diye?” sormama kıl olmuşlar. Zaten o dayak açtı benim gözümü. Sonradan araştırınca da gördüm, düz yürüyerek akşam evine döneceğini sanarak kaybolmuş, dayak yemiş, kötü yola düşmüş, tecavüze uğramış yüzlerce bilim adamı var tarihte. Pek çoğu da Gebze rampasında yaşanmış acı olaylar. Ben iyi yırttım gene.

Dünya Düz Olsa Kenarından Düşerdik Bahanesi

Bu hıyarların ikinci tespiti de “Dünya düz olsa ucundan düşmemiz gerekirdi” şeklinde. Allahın sopası yok derler ya ben bir keresinde gördüm, sözde bilim adamı bu lafı ettikten iki dakika sonra yuvarlandı yere. Mesela ben ortalama iki kere düşüyorum günde, dizim yara bere içinde. Sen bütün gün evinde, bilgisayar karşısında kıçını büyütürsen tabii sana yuvarlak gelir dünya. Çık bakalım arada bir, vur kendini kırlara. Kıçın yeri öpünce anlarsın dünya düz mü değil mi?

Dünyanın Fotoğraflarda Yuvarlak Çıkması

Bu sığırların Düz Dünya Teorisi’ne yönelttiği bir suçlama da fotoğraflar. Neymiş, dünya fotoğraflarda yuvarlak çıkıyormuş. Arkadaş, fotoğraflarda yuvarlak çıkmayan biri var mı bu dünya üzerinde? Mesela ben sırım gibi bir insanım ama fotoğraflarda bir şekilde göbekli çıkıyorum. Bir kişinin karşıdan çekildiğinde filinta gibi, profilden çekildiğindeyse ablak suratlı çıktığına sizler de tanık olmuşsunuzdur. Bu konuları daha önceden Fotoğraflarda Göt ve Göbek Yanılsaması adlı bilimsel makalemde ayrıntılı olarak yazdığım için şimdi daha fazla irdelemeyeceğim. İsteyen bulup okuyabilir.

Sonuca geliyorum, dünyanın yuvarlak olduğu, LGBT üyesi, ateist bilim adamlarının savıdır. Bu çevreden arkadaşlarımın ‘Zaten dünya da yuvarlak, siz neden düz durmaya çalışıyorsunuz ki, hadi birlikte takılalım’ gibilerinden yaklaşımlarda bulunduklarını defalarca gördüm. Bu şekilde kandırdıkları bilim adamı arkadaşlarına, laboratuvarlarda neler yaptıklarını da biliyorum ancak bilimsel bir makalede bu konulara girmek istemiyorum.

Son bir kanıtla yazımı bitireyim. Günümüzün en çok kullanılan kavramlarından birisi küreselleşme. Senin dünyan zaten küreyse, sen niye olduğun bir şeyi yeniden olmaya çalışasın ki? Ancak düz bir dünya küreselleşme gayreti içinde olabilir, küreselleşme kavramı, ancak dünyanın düz olması durumunda anlam kazanabilir. Bunlar herkesin bildiği ancak kimsenin açıklayamadığı gerçekler.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

Burak Kaya hakkında
Müzisyen, yazar.

2 Comments

  1. Kimse kusra bakmasın da yenı tartışmaya başlamanız yine ülkeden alttan alttan bir olayların döndüğünü ögsterir insanlar youtube kanalları forumlarda yıllardır bunu tartısıyor. ve hayatımdakı en saçma benzetmeyi yukardaki metinde okuydum Kadıköyden cıktım neden gelemedim aynı yere.Şaka gibi gerçkten bir de burda yayınlanmış.Dünya sadece İstanbul’dan mı oluşuyor ? Bunu çok denemek istersen yuvarlak mı düz mü çık dünya turuna enlemine boylamına göre hesapla konum bilgilerini yaz burdan cıktım su konumlardan geçtim aynı yere ulaştım/ulaşamadım.O zaman gerçekten tartışılacak bir konu olur bu sırf gündemi unutturmak için saçma sapan şeyler yazılıyor yazık gerçekten yazık .Yakınlarda anahaberlere de çıkar kesin şok şok şok diye.Bir de bu arada dünya düz yuvarlak tartışmasına hiç girmiyorum dolaşma imkanım ya da uydudan vs gibi araçlardan izleme gerçek bir görüntü alma canlı canlı görme imkanım olmadı.Siz kesin bu yazdıgımı yalnış anlarsınız da.Bir de küreselleşme somut bir kavram mı sizce yani çok komiğime gitti.Sosyoloji ile ilgili bir kavram olarak kapitalist dünyanın ortaya çıkardığı yeni bir akım. Küreselleşme dediğimiz şey ilaç firmaları ile sigara firmaları,fast food şirketleri ile spor salonları arasında olan anlaşmalar ve çok daha fazlasının oluşturduğu büyük bir sistemdir.Misal Amerika da yıllar önce yapılan araştırmalarda ilk olarak fast food yenmesi gerektiği savunuldu ve nasıl oluyorsa buna yönelik resmi araştırma belgeleri ortaya atıldı.Daha sonra insanlarda obezite görülmeye başlandığında ise insanları spor asalonlarına yönlendirdiler.Bu spor salonu kurucuları ile fast food markalarının kurucuları da aynı kimselerdir.Küreselleşme küresel sermaya dediğimiz şey bu ve bunun gibi şeyler dünyanın şeklinin değişmesiyle alakası yok .
    Ayrıca şuna da değinmek istiyorum çok cinsiyetci bir şekilde lgbt üyesi demişssiniz. Sanırsam lgbt dediğimiz oluşum 19 20 ve 21. yüzyıllara dayanmakta daha öncesinde bu gibi topluluklar topluma görüşüne çok aykırı olduğu için insanların içinde bir şey olsa bile asla konuşma cesaretleri olmadı.Lgbt i ile dünyanın yuvarlak olması arasında nasıl bir ilişki kurdunuz çok merak ediyorum gerçekten nasıl bir mantık nasl bir akıldır bu hayranlık duydum.İnsanların yaşam tarzlarını sorgulamadan önce öğrenilmesi gereken şeyler var yazınızı okuyun bence çok yalnış kullanımlar çok önyargılar var .Çok yazık bir internet sitesinde yayınlanmış.

Yorumlar kapatıldı.