Hollanda’dan Yanlışlıkla Tarım Bakanı İthal Edilince Mevcut Bakan Nadasa Bırakıldı

Bir karışıklık sonucu Hollanda’dan patates, buğday, saman, çeltik, mısır, fasulye, mercimek ve çeşitli tahıllarla birlikte tarım bakanı da ithal edilmesi üzerine mevcut tarım bakanının nadasa bırakılmasına karar verildi.

“Her Şeyi Gönderin Dedik, Koliden Tarım Bakanı da Çıktı”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan bir yetkili “Arkadaşlar biliyorsunuz biz buğdayı bırakın samanı bile ithal eden bir ülke konumuna geldik. Mercimek, fasulye, tütün, ayçiçeği, nohut, mısır, pamuk, soya ve pirinçteki durumu zaten biliyorsunuz. Yetiştirdiğimiz üç beş ürünün de tohumu bizim değil, onları da ithal ediyoruz. Geçen gün Hollanda’dan biri aramış, ‘Konteynerlerde biraz yer kaldı, neyle dolduralım diye?’ sormuş arkadaşlara. Ben de nasıl olsa her şeyi ithal ettiğimiz için ‘Neyiniz varsa yollayın.’ diye cevap yollattım. İki gün sonra koliler geldi. Gerçekten de tohumu, gübreyi, ilacı, zehri, her şeyi fazla fazla göndermişler sağ olsunlar. Ben bir kolinin içinde hafif bir kıpraşma sezdim. Hemen arkadaşlara söyledim, açtık koliyi. Ne görelim, adamlar bir tane de tarım bakanı koymuşlar koliye. Bakanın eğitimini falan kontrol ettik, bizim ürünlerden daha iyi. Üç yabancı dil biliyor, topraktan anlıyor, hiç de yorulmuyor. Durumu başbakanlığa bildirdik, onlar da mevcut bakanı nadasa bırakıp, koliden çıkan bakanla yola devam etmeye karar vermişler” dedi.

“GDO’lu Yeni Tarım Bakanı Eskisinden Daha Uzun Boylu ve Daha Uzun Süre Çalışabiliyor”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tarım Bakanlığı Yetkilisi “Eski Bakanımız günde en fazla on saat çalışabiliyordu. Kendisi 170 cm boyunda ve 80 kg ağırlığındaydı. Koliden çıkan ithal bakan ise 190 cm boyunda ve 75 kg ağırlığında, çakı gibi bir insan. Günde yaklaşık 16 saat, hem de hemşehrilerini kayırmadan çalışabiliyor. Biz eski bakanımızı da çok seviyorduk, kendisinin sayesinde birçok GDO’lu ürün Türkiye’ye girebilmişti ancak bunun kendisinin de sonu olacağını bilemedi. Bizlere hep ‘Ecüş bücüş ürünlerle ömrümüz geçti’ derdi ancak GDO’lu yeni bakanın yanında, kendisi de kavruk armut gibi kaldı” dedi.

“Keşke Her Şeyi İthal Etmeseymişiz”

Kaparoz’un sorularını yanıtlayan Eski Bakan Fakıbaba ise “Bakın şu anda Türkiye’deki tohumların neredeyse % 80’i yabancı firmaların kontrolünde. Eskiden falanca yerin üzümü, filanca şehrin armudu derdik, şimdi hepsinin kaynağı yabancılar. Tohum onların tohumu, gübre onların gübresi. Ben zaten arada bir ‘Benim burada ne işim var?’ diye kendi kendime soruyordum. ‘Kendim ettim, kendim buldum’ diye bir sözümüz vardır. Buğdaydan samana, tohumdan gübreye kadar her şeyi ithal edersen, tabii bir gün sıra da sana gelir. Keşke her şeyi ithal etmeseymişiz ancak şu an nadasta olduğum için daha fazla konuşmam doğru olmaz.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.