Malatya’da Pembe Trambüs Devreye Girdi, Normal Otobüslerde Ellemek Artık Serbest

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri (MOTAŞ) tarafından kadınlara özel hazırlanan iki pembe trambüs, bugün ilk seferine çıkarak hizmet vermeye başladı.

“Bugün İtibarı İle Normal Otobüslerde Birbirine Ellemek Serbest Oldu”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan belediye yetkilisi “Pembe trambüslerimizin devreye girmesiyle birlikte artık kadınlarımız bu araçları tercih edebilecek. Elbette kadınların pembe trambüslere binmesi zorunlu değil. İsteyenler normal otobüslere veya açık pembe traminibüslere de binebilecek. Pembe trambüslerin hizmete başlaması neticesinde, bugün itibarı ile normal otobüslerde elleme ve yaslama serbest kalmış oluyor. Bu araçlarda erkek yolcularımız yanındaki koltuklara yönelik ufak tefek müdahalelerde bulunabilecek. Açık pembe araçlarımızda ise şimdilik değdirme dışında bir temasa izin vermiyoruz. Burada biz kadınlara ahlaki olarak pembe trambüslere binmelerini öneriyoruz. Bugünden sonra normal otobüslere binen kadınlarımızın kendi başlarının çaresine bakması gerekiyor.” dedi.

“Kadın Yolcu Kalmayınca Malatyalı Hemşerilerimiz Birbirine Değdirmeye Başlamış Gibi Görünüyor”

Pembe trambüsün ilk seferleri hakkında açıklamalarda bulunan yetkili “Bugün pembe trambüsün sefere başlamasıyla birlikte taciz olaylarının azalmasını bekliyorduk ancak ne yazık ki akşam gelen bildirimlerde herhangi bir azalış göremedik. Bugün bildirilen on altı taciz vakasıyla ilgili gelen şikâyetlerin tümü de erkeklerden. Kadın yolcu kalmayınca Malatyalı hemşehrilerimiz birbirine değdirmeye başlamış gibi görünüyor. Bunun önüne geçebilir miyiz, tabii onu da zaman gösterecek. Ancak ben Malatyalı kardeşlerimden biraz zaman istiyorum. Her şey zamanla düzene girecek, insanların alışkanlıklarından birden vazgeçmesini bekleyemezsiniz, bu insanlara da biraz zaman tanımamız gerekiyor.” dedi.

“Malatyalı Erkekler Uygulamayı Memnuniyetle Karşıladı”

Yolcuların uygulamayı nasıl karşıladığı konusunda da bilgi veren belediye yetkilisi “İnanın görüşlerini sorduğumuz erkeklerden kadınlara göre daha fazla destek mesajı aldık. Kendileri tümüyle kadın yolculardan oluşan pembe trambüsleri destekliyorlar. ‘Eskiden erkek kadın ayıramıyorduk, şimdi hepsi kadın olunca daha rahat olacak’ gibilerinden görüş bildirdiler. Gördüğümüz kadarıyla tek sorun, hepsi kadın yolculardan oluşan trambüslere, erkek olarak bir tek kendilerinin gireceğini düşünüyor olmaları.” dedi.

“Metro Olamayan Otobüse Metrobüs, Tramvay Olamayan Otobüse İse Trambüs Diyoruz”

Kaparoz muhabirinin “Metrobüs ile trambüsün farkı nedir?” sorusunu da yanıtlayan yetkili “Bu terimlerin aslında bizim içimizde kalan, ulaşamadığımız noktaları göstermesi açısından anlamlı olduğunu düşünüyorum. Metrobüs de trambüs de aslında otobüs. İkisi arasındaki temel fark birisinin metro olamamış otobüs, diğerinin ise tramvay olamamış otobüs olması. Yoksa bildiğiniz gibi gazı, freni, vitesi olan otobüsler bunlar, ray üzerinde değil asfaltta gidiyor ve direksiyon marifetiyle dönüyorlar.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

Yorumlar kapatıldı.