TÜBİTAK, CHP’nin Belgelerinde Şantajla Montajın Dışında İlk Kez Kürtaj da Buldu

CHP’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakınları tarafından Man Adası’ndaki paravan bir off–shore şirkete milyonlarca dolar aktarıldığını iddia eden dekontları yayımlamasının ardından AKP’den üst düzey bir yetkili TÜBİTAK laboratuvarlarında yapılan incelemeler sonucunda, CHP’nin sızdırdığı sahte belgelerde şantaj ve montajla birlikte kürtaj izlerine de rastlandığını açıkladı.

“İlk Kez Bir Belgede Kürtaj İzine Rastlıyoruz”

Bugüne kadarki belgelerde ağırlıklı olarak şantaj ve montaj tespitinde bulunan TÜBİTAK, ilk kez bir belgede kürtaj izine rastladı. Akıllara durgunluk veren olay dün akşam saatlerinde TÜBİTAK Merkez Laboratuvarlarında gerçekleşti. Konu hakkında açıklamalarda bulunan AKP’li yetkili “TÜBİTAK, bugüne dek, muhalefet tarafından basına sızdırılan onlarca belgeyi inceleyip pek çoğunda şantaj, montaj ve sabotaj yapıldığını tespit etmişti. Ancak dün hiç rastlamadığımız bir durum söz konusu oldu. İlk kez bir belgede kürtaj izine rastladık. Yani muhalefetin ne kadar ahlâksız, ne kadar sorumsuz, böyle evlilik dışı ilişkiler peşinde koşan insanlara özgü belgelerle uğraştığını varın siz düşünün artık. Tabii bizim ‘bel altı’ olarak tabir ettiğimiz, bu kadar aşağı seviyedeki bir muhalefete cevap vermemiz mümkün değil. Kimse kusura bakmasın.” dedi.

Jinekolog Dr. Korkut Dedebay: “Belgeler Tıbbi İnceleme Grubumuza Gelince, Biz de Gereğini Yaptık”

Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz, TÜBİTAK Tıbbi İnceleme Bölüm Başkanı Jinekolog Dr. Korkut Dedebay ise “Vallahi bu belgeler önce bizim Hukuk Bölümü’ne gelmiş. Orada ilk olarak ‘şantaj’ tespit etmiş arkadaşlar. Daha sonra Teknik İnceleme Bölümünde aynı belgelerde ‘montaj’ izleri görülmüş. Rapor Hazırlama ve Dikte Bölümümüz de bu bulgular ışığında istenen raporu oluşturmuş. İki saat sonra rapor, ilgili makamdan ‘Her belgeye şantaj ya da montaj diyorsunuz, farklı bir şeyiniz yok mu lan sizin?’ şeklinde bir notla iade olunca arkadaşlar, bu sefer bizim Tıbbi İnceleme Bölümüne göndermişler belgeleri. Biz belgeleri aldıktan sonra, bölümümüzde danışman olarak çalışan emekli imam arkadaşımızın önerisiyle, belgelerden aldığımız örneklerde Gebelik Testi taraması yaptık. Sonuç ‘negatif’ çıktı. Biz de belgenin genel durumu ve testlerden gelen veriler ışığında belgede ‘kürtaj’ ihtimalini vurgulayan bir rapor yazdık. Durum bundan ibaret.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.