Anayasa Mahkemesi (AYM) Akaryakıt Yedekleme Merkezine Dönüştürülüyor

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararları diğer mahkemelerin umursamaması üzerine hükümet tarafından Anayasa Mahkemesi’nin adına da uygun olacak biçimde Akaryakıt Yedekleme Merkezi’ne dönüştürüleceği öğrenildi.

Yüksek Hâkimler Pompalara Yerleştirilecek

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz adını açıklamak istemeyen üst düzey bir yetkili “Bildiğiniz gibi AYM’nin yani Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararlar bağlayıcıdır. Ancak üzülerek görüyoruz ki AYM’nin son kararları bir şekilde kimseyi bağlamadı. Yani bakın, eskiden bağlıyordu bu kararlar, ancak artık kararlarda mı bir sıkıntı var, bağlama ekipmanlarında mı sorun var ben bilemiyorum. Bu noktada bizim de önümüze bakmamız lazım. Geçen gün Saray’da bu konu tartışılırken, bir arkadaş ‘Anayasa Mahkemesi’nin kararları kimseyi bağlamıyorsa, bu arkadaşların karar vermelerine de gerek yok’ demiş. Sonra ‘Bir karar vermeyecekse bu adamlar ne yapacaklar?’ sorusu gündeme gelmiş. Uzun süren tartışmalar neticesinde, bu binadan ve çalışan arkadaşlardan daha yararlı olabilecekleri bir alanda yararlanma noktasına varılmış. AYM’nin adına da uygun olacak biçimde bu binayı Akaryakıt Yedekleme Merkezine dönüştüreceğiz. Bundan sonra yüksek hâkimlerimizin engin tecrübesinden akaryakıt pompalarında yararlanacağız.” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nden Sonra Ataşehir’de Yapılan Finans Merkezi de Gübre Öğütme Fabrikasına Dönüştürülüyor

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Dönüşüm Anayasa Mahkemesi’yle sınırlı olmayacak. Ataşehir’de düşünülen Finans Merkezi konusunda da özellikle Merkez Bankası ve diğer Devlet Bankalarının itibar kaybı nedeniyle heyecanımızı yitirmiş durumdayız. Bu bölgedeki gereksinimleri de düşünerek yeni yapılan finans merkezini, Gübre Öğütme Fabrikasına dönüştürme niyetindeyiz. Yani finansla minansla da kimsenin karnı doymuyor. Uzmanlar kusura bakmasın ama yıllardır anlaşılmaz laflar etmenin ötesinde bir şey göremedik kendilerinden. Nasıl olsa dedikleri anlaşılmıyor, kimsenin de dinlediği falan yok, bundan sonra biraz da gübre üstüne konuşsunlar. İtiraz edecek olan varsa, çok da tın diyoruz. Şu an geldiğimiz nokta bizim için de sürpriz oldu ama yapacak bir şey yok. Ne yapılıyorsa, ülkenin iyiliği için yapılıyor. Vatandaşlar bunu bilsin, çok da fazla soru sormasınlar. Hükümet olarak sorulan her soruya yanıt vermekten de yorulduk biraz.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

  1. Zaten Anayasa Mahkemesi; toplam olarak iki ayrı kelimeden müteşekkil değil mi o halde (yoksa ohalDE mi demeliyiz) ilk harfleriyle oluşturulması gereken kısaltması nasıl ve niye üç harf ile üretilmiş (yoksa oluşan kısaltmadan mı korkuluyor,ürkülüyor ne dersiniz?) bir bilen bulunur mu?

Yorumlar kapatıldı.