Derse Fetih Marşıyla Girip Hücum Marşıyla Çıkan Liseliler Komşu Okulu Fethederek Topraklarına Kattı

Milli bilinç aşılamak için Fetih Marşıyla derse sokulup Hücum Marşıyla çıkartılan Samsun Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi öğrencileri bugün sabah saatlerinde düzenledikleri taarruzla komşuları olan Samsun Kimya Meslek Lisesi’ni fethederek topraklarına kattılar.

Ön Kapıdaki Akıncılarla Uğraşırken Arka Kapıdan Okula Giren Süvari Birliğini Fark Edemediler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Samsun Ladik’te başlatılan marş uygulaması ilk meyvesini bugün verdi. Derslere Fetih Marşı ile girip Hücum Marşı ile çıkan Samsun Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi öğrencileri bugün sabah saatlerinde topçu atışıyla komşu lisenin duvarlarını dövmeye başladılar. Neye uğradığını şaşıran Kimya Meslek Lisesi öğrencileri henüz toparlanamadan Anadolu Lisesi öğrencilerinin kara birlikleri taarruza geçti. Akıncı birliklerinin ilk saldırısını savuşturan Kimya Meslek Lisesi öğrencileri ön tarafta akıncılarla uğraşırken arkalarının sarıldığını fark edemediler.

Samsun Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi öğrencileri, akıncıları bir şaşırtmaca olarak kullanmış ve asıl gücünü okulun arka kapısına yönlendirmişti. Savunma amacıyla tüm güçlerini ön kapıya yığan Kimya Meslek Lisesi öğrencileri arka kapıdan gelen süvari birliğini görünce neye uğradıklarını şaşırdılar. Etraflarının sarıldığını anlayan meslek lisesi öğrencileri kısa bir değerlendirmeden sonra teslim olmaya karar verdiler. İlk iş olarak okula kendi sancaklarını diken Samsun Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi öğrencileri ise fethettikleri okulda derslerin aynı şekilde devam edeceğinin garantisini verdiler.

“Fethedilen Okulda İbadet ve Eğitim Aynı Şekilde Devam Edecek”

Müfredat ve yönetim olarak Samsun Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi’ne bağlanacak Samsun Kimya Meslek Lisesi’ndeyse fetih sonrasında sessizlik hâkim oldu. Egemenliğini kaybeden okulda, öğrenciler en fazla ikişerli gruplar halinde ve izin alarak dolaşabiliyor. Şu anda ibadetlerini yapmak ve derslere girmek açısından bir sorun yaşamadıklarını söyleyen Kimya Meslek Lisesi öğrencilerinin bir bölümü devşirme olarak Samsun Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesine alınmış durumda. En parlak öğrencilerini kaybeden lisenin yönetim kadrosu da dağıtılarak çevre okullara gönderildi.

“Diğer Okullar Tedirgin”

Kaparoz’un ulaştığı Samsun Milli Eğitim Müdürü yaşanan olayları doğrularken “Şu an ilçemizde durum sakin ancak yarın nelerin yaşanacağını inanın biz de bilmiyoruz. Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi’ndeki öğrenciler bugün öğlen saatlerinden bu yana okuldan dışarı çıkmıyor. Çevredeki diğer okullar da yaşanan gelişmenin ardından savunma anlamında önlemler almaya başladılar tabii. Samsun Ladik’te fırtına öncesi bir sessizlik havası var. Genel anlamda bir tedirginlik olduğunu söyleyebilirim. Bizim elimizde de başka bir bilgi yok. Yarın gün doğarken her şey ortaya çıkar” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.