AKP’nin Yeni Seçim Stratejisi: Fiyonk Makarnadan Çubuk Makarnaya Geçiliyor

AKP’nin Yeni Seçim Stratejisi

Yaklaşan seçimler için farklı bir kadro ile çalışan AKP’nin yeni seçim stratejisi belli oldu. AKP önümüzdeki seçimlerde çok önemli bir değişikliğe gidiyor: Bugüne kadar yurttaşlara fiyonk makarna dağıtan AKP örgütleri yeni seçimlerde halka çubuk makarna dağıtacak.

“Devrimci Kadrolar İşbaşında”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan AKP’nin Seçim Stratejileri Başkanı Samiye Gümbül “Biliyorsunuz her siyasi partinin bir geleneği vardır. Hatta siyasi parti olarak da bakmayalım. Her kurumun, her okulun kendine özgü yaklaşımları vardır. Galatasaray Lisesi’nin pilav günü, Vefa Lisesi’nin boza günü gibi. Bizim partimizin geleneğinde de makarna ayrı bir yer tutuyor. Yani öyle olmuş ki, seçmen bizi görünce merhaba demeden önce makarnayı soruyor, ardından yerli ve milli uçağı irdeliyor. Öyle değişik bir halk.

Biz bu seçim için farklı bir strateji peşinde koştuğumuzu söyledik. Bu inançla işbaşına getirilen genç ve devrimci kadrolarımız da işe makarnadan başlamışlar. On günlük bir çalışmanın ardından Sayın Cumhurbaşkanımıza makarna konusunda bir değişiklik önerisi getiriyorlar. Anlatıldığına göre Sayın Cumhurbaşkanımız hiçbir şey konuşmadan uzun süre bu arkadaşlarımızın yüzüne bakıyor. Sonra da eliyle böyle affedersiniz şey eder gibi bir harekette bulunuyor. Bu arkadaşlar da tabii ağlayarak çıkıyorlar Beştepe’den.” dedi.

AKP’nin Yeni Seçim Stratejisinin Tartışıldığı Toplantı Büyük Tartışmalara Sahne Oldu

Açıklamalarını sürdüren Gümbül “Daha sonra evlerine gidip orada da ağlamaya devam eden devrimci arkadaşlarımızın eşleri durumu Emine Hanım’a aktarıyorlar. Emine Hanım da konuyu tekrar Sayın Cumhurbaşkanımıza açıyor. Kendisi aynı şekilde Emine Hanım’a da belli bir süre bakıyor. Sonra ‘Biz hangi makarnadan dağıtıyorduk?’ diye soruyor. Fiyonk makarna dağıtıldığını öğrenince ‘Çok istiyorlarsa fiyonk yerine çubuk makarna dağıtsınlar’ diyor. Yani bu noktada kararı genç arkadaşlara bırakıyor Cumhurbaşkanımız. Arkadaşlarımız da sevinç gözyaşları içinde hemen toplanıyorlar. Çubuk mu, kelebek mi derken iş uzayıp gidiyor. Hatta Nişantaşı Gençlik Kolları Başkanımız belli bölgelerde ravioli dağıtılmasını talep ediyor. Toplantının uzaması üzerine söz alan Divan Başkanımız ‘Arkadaşlar AKP’nin yeni seçim stratejisi birazdan burada belli olacak. Ancak gerçekçi olalım, akşam yeniden ağlamak istemiyorsak Sayın Cumhurbaşkanımızın önerdiği gibi çubuk makarnayı teklif edip evimize gidelim’ diyor. Bu öneri oybirliğiyle kabul ediliyor. Arkadaşlar ertesi gün bu teklifi Sayın Cumhurbaşkanımıza sunuyorlar. Kendisi aynı şekilde bakıp benzer bir el işareti yapıyor ancak teklifi de kabul ediyor. İşte AKP’nin yeni seçim stratejisi de böylece ortaya çıkmış oluyor.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.