Taksicilerin Kontak Kapatma Eylemine Vatandaşlardan Büyük Destek

Kontak Kapatma

Taksi Plakası Sahipleri Derneği’nin bugün İstanbul’da başlattığı kontak kapatma eylemi halktan büyük destek gördü. Eylemi destekleyen vatandaşlar taksilerin kontak anahtarlarını alıp kaçarak eyleme destek verdiler. Konu hakkında görüşlerini açıklayan vatandaşlar “Taksicimiz şerefli insandır. Taksici kontak kapattı mı bir daha açmaz. Bu kontaklar açılmayacak inşallah” diyerek taksici esnafına sevgi gösterisinde bulundular.

“Eyüp’ten Bakırköy’e On Beş Dakikada Geldik”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilisi “Taksicilerimiz kontak kapatarak ulaşımı felç edeceğiz demişlerdi ancak bu sabah taksi kontaklarının kapanmasıyla birlikte tam tersi bir durum yaşandı. Bakın öğleden sonra Eyüp’ten Bakırköy’e on beş dakikada geldik. Az önce Hadımköy’den Gebze’ye çıkan servis aracımızın sürücüsü aradı ‘Abi erken gittik ne yapalım?’ diyor. Yani trafikte arkadaşların belirttiği türden bir felç durumu yok, tam tersine şu an bir akıcılık görülüyor. Halkımız da bu durumdan memnun. Taksicilerimiz kontak kapatma konusunu ciddi biçimde düşünmeli. Belki bu arkadaşlara kapalı tuttukları kontak başına bir bedel ödenebilir. Farklı bir gelir modeli yaratabiliriz diye düşünüyorum.” dedi.

“Söz Ağızdan Bir Kere Çıkar, Taksici Kardeşlerimizin Kontak Kapatma Direnişi Gerekirse Aylarca Sürmeli”

Açıklamalarını sürdüren İBB yetkilisi “Az önce plaka sahipleriyle görüştük. ‘Eylemi bir hafta kadar uzatabilir misiniz?’ dedik. Bunlar ‘Bir gün için planlamıştık bir hafta yaparsak vatandaşlar ne olacak?’ falan dedi. Ama şu an camdan bakıyorum, sokakta göbek atan vatandaşlar var. Yani halk eylemden memnun. Biz de İBB olarak bu eylemi destekliyoruz. Bakın Avrupa’da insanlar bir ay boyunca eylem yapıp da ancak bir sonuç alabiliyorlar. Yani ‘Bir gün taksiciler kontak kapatsın hemen dedikleri olsun’ diye bir şey yok. Taksiciler bu direnişi gerekirse aylarca, yıllarca sürdürmeli. Söz ağızdan bir kere çıkar, kapanan kontakların açılmasını biz kesinlikle doğru bulmuyoruz.” dedi.

“Durumu Değerlendiren Taksiciler, Bu Sefer Kontak Açmayla Tehdit Etti”

Kontak kapatma eylemi sonrasında İstanbul’da yaşanan mutluluk tablosu taksici esnafını rahatsız etti. Akşam saatlerinde durumu değerlendiren Plakacılar Derneği Başkanı “Tabii ilk gün halkımız daha olayı idrak edemedi. Efendim sokaklarda kavga olmamışmış, trafik kuralları ihlal edilmemişmiş, küfür de azalmışmış. Böyle şeyler duyuyoruz. O zaman ben de buradan tüm halkımıza sesleniyorum: Eğer isteklerimiz kabul edilmezse kontakları geri açar, bir daha da kapatmayız. Kontak bizim değil mi lan? Bakın benim şahıs olarak üç yüz yetmiş dört tane plakam var. Bu da üç yüz yetmiş üç kontak eder.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.