Çorum Şeker Fabrikası’nın Ardından Çorum da Satılıyor

Çorum Şeker Fabrikası’nın 528 milyon TL’ye satılmasının ardından yıllardır zarar eden Çorum’un da satılacağı açıklandı.

“Tek Tek Futbolcuları Satmak Yerine Kulübü Satmak Gibi Düşünelim”

Çorum Şeker Fabrikası’nın satışından gelen 528 milyon TL’nin nakit sıkışıklığı içindeki hükümeti yeterince rahatlatmaması üzerine yıllardır istenen düzeyde kârlılığa ulaşamayan Çorum’un da satılacağını açıklayan bir yetkili “Aslında biz bürokratlar en baştan hükümetimize bu konuda bilgi vermiştik. Bakın daha geçen hafta ‘Tek tek futbolcuları satmak yerine kulübü satmak gibi düşünelim. Parça parça elden çıkarmak yerine Çorum’u komple satalım’ şeklinde bizzat ben uyarıda bulundum ancak tahminimce politik baskılardan korkup bizim görüşümüze itibar etmediler. Maalesef biz kangren olmuş bacağın tedavisiyle zaman kaybediyoruz. Önce fabrikayı, sonra dereyi, ardından da belediyeyi sattığınızda değerine alıcı bulmak zor. Oysa komple Çorum’un satışı gündeme gelseydi bugün konuştuğumuz rakamlar çok daha yüksek olacaktı. Sakalımız yokmuş. Sözümüzü dinletemedik ancak bugün itibarı ile hükümetimiz de bizimle aynı noktaya geldi. ‘Çorum Şeker Fabrikası satılsın’ diyenlere biz yıllardır ‘Büyük resme bakın’ diyorduk. Bunlar da anlayıp dinlemeden bizi muhalefet yapmakla suçluyordu.” dedi.

“Yıllardır Kanalizasyonuydu, Yoluydu, Yatırımıydı Derken Vallahi Bıktık Usandık Çorum’dan”

Konu hakkında açıklamalarını sürdüren yetkili “Bakın bizzat ben Çorumluyum. Bu şehrin kâra geçeceğine ilişkin bir durum olsa inanın ilk ben fark ederdim. Bir şehir elli yılda üç metre mesafe almaz mı arkadaş? Çorum maalesef bir bataklık gibi, sadece bu yıl değil, yıllardır zarar ediyor. Bir Sakarya, Antep olması için hükümet olarak yıllardır destek veriliyor ancak sonuç ortada. Kâr etmeyi bir yana bırakın giderek zararı artıyor Çorum’un. Bugün verilen karar belki bazıları için üzücü olabilir ancak ekonomi yönetiminde duygulara yer vermek doğru değil. Şu an tek umudumuz bu satış. Çorum Şeker Fabrikası satılıyorsa Çorum da satılabilir diye düşünüyoruz. Bakın ben bir Çorumlu olarak, bu satışın gerçekleşmesi için elimden geleni yapıyorum. Yani yıllardır kanalizasyonuydu, yoluydu, yatırımıydı derken vallahi bıktık usandık. Kara delik gibi ne yatırsan kaybolup gidiyor. Satalım da artık alanlar düşünsün Çorum’un altyapısını da üstyapısını da.” dedi.

“Çorumlular da Satışı Destekliyor”

Çorum halkının da satışa destek verdiğini belirten yetkili “Vatandaşlarımız da artık pes etmiş durumda. İnanın satış haberi bir hareket getirdi kente. Şu an vatandaşlarımız muhtemel alıcılar üzerinde incelemeler yapıyorlar. Katarlı bir tüccarın Çorum’la ilgilendiği söyleniyor. Kentteki dedikodulardan birisi de adı gizli tutan bir pop müzik sanatçısının şehri alıp çiftlik yapacağı yönünde. Artık ne olursa bundan iyidir gibi bir görüş hâkim şu an şehirde. Esnaf sokakları temizliyor. Hükümet binası boyanıyor. Sonucu heyecanla bekliyoruz.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.