İbrahim Tatlıses, Moral Gecesindeki Başarılı Performansı Sonrasında 3.Ordu Komutanlığına Getirildi

Harekata katılan askerlerimize destek vermek için Afrin’e giden sanatçılar arasında yer alan İbrahim Tatlıses’in moral gecesindeki başarılı performansını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ünlü sanatçının 3. Ordu Komutanı olarak görevlendirilmesini önerdi.

İbrahim Tatlıses’i Karşılayan 3.Ordu, Yeni Komutanıyla Birlikte “Yaylalar” Türküsünü Söyledi

Genelkurmay Başkanı tarafından, Erdoğan’ın önerisinin bir talimat olarak değerlendirilmesi sonucunda İbrahim Tatlıses, orgeneral rütbesiyle 3.Ordunun başına getirilmiş oldu. Genelkurmay Başkanının el yazısıyla yazdığı Sefer Görev Emrini basın mensuplarına gösteren Orgeneral İbrahim Tatlıses, komutasına verilen birlikleri denetlemek üzere zaman kaybetmeden Erzincan’a hareket etti. Öğlen saatlerinde 3.Orduya intikal eden tecrübeli sanatçı, içtimadan sonra tüm askerleri spora çıkartarak birlikte “Yaylalar” türküsünü söyledi. Yeni komutanla birlikte morallerin yükseldiği görülürken İbrahim Tatlıses’in kurmaylarıyla yaptığı toplantı sonrasında, birliğin yükselen moralini avantaja çevirmek üzere Üçüncü Ordunun Suriye’ye doğru taarruza geçmesine karar verildi.

Orgeneral İbrahim Tatlıses’in Komutasındaki Kuvvetler Taarruza Geçti

Üçüncü Ordudaki hareketlilik akşam saatlerine varıldığında doruk noktasına ulaştı. Şehrin sokaklarından geçen tanklar şaşkınlık yaratırken Erzincanlılar, caddelerden geçen askeri araçları bir kutlamanın parçası sanarak sevgi gösterisinde bulundular. Durumu kimseye belli etmeyen Orgeneral İbrahim Tatlıses ve komutasındaki kuvvetler dün gece boyunca deyim yerindeyse Erzincan’dan Afrin’e doğru su gibi aktılar. Tatlıses’in talimatı uyarınca taarruz planı gizli tutularak harekatla ilgili olarak Genelkurmay Başkanına bile haber verilmedi. Orgeneral İbrahim Tatlıses’in sadece oğlu İdo, eski eşi Asena ve arkadaşı Ajda Pekkan’ı bilgilendirdiği taarruzla ilgili olarak Ajda Pekkan bir Instagram paylaşımında bulununca, taarruz haberi Genelkurmay Başkanına ulaşmış oldu. Ajda Pekkan’ın paylaşımını beğenen Genelkurmay Başkanı, daha sonra Afrin’e destek vermek üzere yola çıkan 3.Ordu Komutanı Orgeneral İbrahim Tatlıses’i arayarak taarruzdan vazgeçilmesini istedi. Uzun süren değerlendirmeler sonunda İbrahim Tatlıses, kendisine bağlı birliklerle birlikte Erzincan’a geri dönmeye ikna edildi ancak Tatlıses’in kışlasında oturmak istemediği bilgisini Genelkurmay Başkanına ilettiği öğrenildi.

Öğlen saatlerinde Erzincan’a geri dönen 3.Ordu akşama kadar dinlendikten sonra akşam Tatlıses’in konseriyle moral tazeleyecek. Orgeneral İbrahim Tatlıses’in gündüz saatlerinde Üçüncü Orduyu komuta ettikten sonra akşamları da astsubay gazinosunda sahne alacağı öğrenildi.

Haberi Öğrenen Mustafa Sandal, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İçin Erdoğan’ı Aradı

İbrahim Tatlıses’in Üçüncü Ordu Komutanlığına getirilmesi sonrasında, sanatçı arkadaşı Mustafa Sandal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak sitem ettiği öğrenildi. Kendisinin de moral ziyaretine katıldığını hatırlatan Sandal, askerliğini bedelli olarak yaptığını belirttikten sonra “O zamanlar döviz ihtiyacı daha fazlaydı” diyerek ödediği bedelin önemine dikkat çekti. Askerlik sanatı konusunda Play-Station oyunları sayesinde detaylı bilgiye sahip olduğunu söyleyen Sandal’a karşı, Erdoğan bir söz vermemiş de olsa, Mustafa Sandal’ın Deniz Kuvvetleri’nde Tatlıses’ten aşağı olmayan bir rütbeyle görevlendirileceği tahmin ediliyor. Olayın duyulmasının ardından Mustafa Sandal’ın arkadaşlarını arayarak “Birkaç gün daha bekleyelim” şeklinde bilgi verdiği öğrenildi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.