Suriye’de Bulunan Kimyasal Silahlar Tüm Dünyayı Dehşete Düşürdü

Suriye’de bulunan kimyasal silahların ardından Türk Dışişleri Bakanlığı’nın memnuniyet duyduğunu açıkladığı ABD, İngiltere ve Fransa’nın ortaklaşa düzenlediği Suriye saldırısının gerekçeleri belli olmaya başladı. Basın merkezlerine düşen ilk silah fotoğrafları, görenleri dehşete düşürdü. Ele geçirilen kimyasal silahlar, büyük ülkelerin Ortadoğu için kendilerini nasıl feda ettiklerini bir kez daha ortaya koydu.

“Eğer PET-6 Tipi Sırttan Tepkimeli Kruvazör Tipi Çok Amaçlı Kimyasal Silah Kullanılsaydı Çok Kötü Şeyler Olabilirdi”

Kaparoz’un ulaştığı Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili “Sabaha karşı düzenlenen hava saldırısını büyük memnuniyetle karşıladığımızı daha önceden belirtmiştik. Suriye’den gelen ilk fotoğraflar da ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. Suriye rejiminin elindeki kimyasal silahları görünce arkadaşlarla birlikte ‘direkten dönmüşüz’ diye düşündük. Coca-Cola ZPT-1792 Tipi Konvansiyonel Kimyasal Silahı görmüşsünüzdür. Esed, bu türden teknolojik bir silahla bugün orta büyüklükteki bir kıtayı on sekiz buçuk dakikada yok edebilir. PET-6 Tipi Sırttan Tepkimeli Kruvazör Tipi Çok Amaçlı Kimyasal Silah ise inanın askeri otoritelerimizi bile şaşkına çevirdi. Bu silahın ülkemize doğru ateşlenmesi durumunda ortaya çok affedersiniz osuruk gibi pis bir koku yayılıyor. Yani sözcüklerle anlatmak mümkün değil. Çok ucuz kurtulduk. Çok” dedi.

“Allah Amerika’dan da Trump’dan da Razı Olsun”

Açıklamalarına devam eden Dışişleri Bakanlığı yetkilisi “Yani biz bu olayı gerçekten çok büyük bir memnuniyetle karşıladık. Şimdi biz vurmuş olsaydık boşa füzelerimiz gitmiş olacaktı. Elalemin şeyiyle kendi işimizi hallettik diyebilirim. Allah Amerika’dan da İngiltere’den de razı olsun. Hepsinin Ortadoğu’da çok büyük emekleri var. Yani haklarını ödememiz gerçekten mümkün değil. Bakın Afrika’da, Güney Amerika’da ne felaketler oluyor, insanlar yüzer yüzer ölüyor. Bakıyorsunuz bir taziye yayınlayıp geçiyorlar ama Ortadoğu öyle mi? Bölgede hiç vatandaşları olmasa bile, bizim hatırımız için koşarak geliyorlar. Tabii bu başarıda hükümetimizin de büyük payı var. Bizim desteğimizle oluyor bütün bu işler. Ayrıca bu sergilenen silahlar buz dağının görünen kısmı. Daha ne silahlar çıkacak bu Suriye rejiminin cephaneliklerinden göreceksiniz. Suriye’de bulunan kimyasal silahlar bugüne dek hiçbir yerde bulunmuş değil.” dedi.

“Kimyasal Silahlar Çiş Gibi Kokuyor Ama Tadı Çok Daha Farklı”

Kaparoz muhabirinin “Siz ömrünüzde hiç kimyasal silah gördünüz mü?” sorusunu “Tabii ben gördüm, çok acayip şeyler. Yani bir kere çok uzun ve iri. Çiş gibi kokuyorlar ama tatları daha farklı. Gerçi ben tadına bakmadım ama bakan arkadaşlarımız söylüyor. Zaten ölmüştür hepsi şimdi. Biz dedik ‘Oğlum kimyasal silahın tadına bakılır mı?’ diye ama bizi dinlemediler. Onun için de öldüler. Allah rahmet eylesinler. Pardon soru neydi? Evet, Suriye’deki kimyasal silahlar. Zaten haftaya cuma günü hepsini sergileyeceklermiş. Az bekleyin, göreceksiniz” şeklinde yanıtladı.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.