Emekliye Bin Lira

CHP’li Aykut Erdoğdu, AKP tarafından yeni açıklanan ekonomi paketi için “Hırsız olduklarını biliyorduk da vaatlerimizi de çalacaklarını düşünmedik” demiş. Ne yalan söyleyeyim içim sevinçle doldu. “İktidarı muhalefeti çırpınıyor halka hizmet için, birbirlerinin projelerini araklıyorlar” dedim içimden. Kimse kusura bakmasın ama sonuçta halkın yararına bir projeyse, buna hırsızlık falan da denemez. Adam doğruyu görmüş senin projeyi uygulamaya sokmuşsa buna kızmak mı lazım?

Neyse ben merak ettim, konu neymiş diye baktım. Emeklilere bin kâğıt verilecekmiş. Para, bildiğin mangır. Keş (cash). Yani nakit parayı emeklinin eline sayıyorsun. AKP’nin CHP’den arakladığı proje buymuş.

Açıklamayı yapan kişi Amerika’da mastır yapmış ekonomist, partide Genel Başkan Yardımcısı. Zaten bizim memlekette partiler doçentle profesör kaynıyor. Bu abiler, ablalar oturmuşlar ülkemize yararlı bir iş yapalım diye kafa patlatmışlar ve sonuç olarak da ortaya bu proje çıkmış: Emekliye para dağıtmak. Ancak AKP’liler “Hazine bizim elimizin altında değil mi, biz dağıtalım bu parayı da sevabı da bize yazsın” diyerek bu eşsiz projeyi çalmış ve emekliye bin TL para dağıtmaya karar vermişler.

Tabii CHP’liler çok kızgın projemiz çalındı diye. Yerden göğe kadar haklılar. Adı emekliye bin lira projesi.

Evet, durum bu. İktidarla mı uğraşalım sizinle mi vallahi bilemiyorum. Meclisiniz, partileriniz, komisyonlarınız ekonomist kaynıyor, ne zaman bir yerde televizyon kutusu görsem, içinde biriniz ekonomi üstüne ahkam kesiyor. Bu mu bulduğunuz proje, hiç utanmıyor musunuz bunu önce biz bulduk diye yarış etmeye?

Sanki cebinizden dağıtıyorsunuz, vergiyle emeklilerden topladığınız paraları geri emekliye dağıtmanın neresi proje? Bayramda bahşiş dağıtmak büyük bir buluş mu? Bir de “Bunu önce ben buldum” havaları nedir arkadaş. Yani kimsenin bulamayacağı kadar enteresan bir şey mi bu? Emekliye bn lira.

Devlet kasasından emekliye sadaka dağıtmak için iktisat doktorası yapmaya gerek var mı? Projenin kaynağı olarak da sarayın maliyetlerinin kısılmasını göstermişler. Helal olsun. Bir taşta iki kuş diye ben buna derim.

Sene 2018 olmuş, seçim kampanyasında konuştuğumuz şeylere bakın.

İktidarla muhalefet yarış halinde. Halka para dağıtacaklar. Bir tanesi bin lira derse öteki iki bin lira diyor. Mezat gibi. Sizin paranız mı ki o para, babanız mı kazandı o parayı. Sen git hazinedeki parayı nasıl artıracağını hesaplasana, dağıtım işi kolay onu ben de yaparım. Sen git üretimi nasıl artırırız diye yorsana kafanı. Para geldikten sonrasını ben de hallederim. Sizi gören, hazinede çok para var da sadece dağıtma konusunda sıkıntı yaşanıyor sanır.

Uyuşturucu dünyasının lideri, mafya babası Pablo Escobar politikaya atılınca, siyaset meydanında işlerin nasıl döndüğüne hemen uyanmış, mitinglerin sonunda gelenlere nakit para dağıtmaya başlamış. Hem iktidar, hem de muhalefet için söylüyorum: Sizin durumunuz bundan daha kötü.

Haram maram, Pablo abi en azından kendi kazandığı parayı dağıtıyordu.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

Burak Kaya hakkında
Müzisyen, yazar.

1 Comment

  1. Burak Bey, ben herşeyi devletten beklen tiplerdenim. Yani benim anam biraz güzeldir. Bu nedenle Dün evlenen dük ve düşeş in düğünü için bir yazı siparişi vermek istiyorum. Makul ve mantıklı ve de hesaplı bir bedel ödeyebilirim. Bunca yazılarınızı okuyup yayınlamışlığım var. Bu kadim ilşkiiyi görmezden gelmezsiniz umarım. Baki selamlarımla

Yorumlar kapatıldı.