Mehmet Şimşek’in Kurallı Ekonomi Önerisine Erdoğan’dan Şartlı Destek: “Kuralı Ben Koyarsam Olur”

Mehmet Şimşek

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bloomberg News’un haberine yanıt olarak “Siyasi pragmatizm nihayetinde hâkim olacak. Kural temelli piyasa ekonomisi ilerlemek için tek güvenilir seçenek” demişti. “Sonuç olarak sağlam, ihtiyatlı politika çerçevesine bağlıyız” ifadesini kullanan Mehmet Şimşek açıklamasından kısa süre sonra talebine olumlu yanıt aldı.

“Kuralları Ben Koyarsam Neden Olmasın”

Mehmet Şimşek’in önerisinin titizlikle değerlendirildiğini belirten Sözcü “Sayın Cumhurbaşkanımız, Mehmet Şimşek’in yaklaşımını desteklemekle birlikte Kural Temelli Piyasa Ekonomisi sisteminde kuralların ne olacağı, kimin tarafından konulacağı gibi noktalarda belirleyici gücün kendisi olması gerektiğini düşünüyor. Yani Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğini ‘Kuralları ben koyarsam neden olmasın?’ gibi düşünebilirsiniz. Kendisi uygun gördüğü kuralları haftalık olarak Sayın Şimşek’e iletir, o da gereğini yapar. Yani bu modelde yolun, yöntemin iyi belirlenmesi lazım, önüne gelen kural icat etmeye kalkarsa bu ekonomimiz için iyi olmaz.” dedi.

“Siz Kural Temelli Piyasa Ekonomisi Deseniz de Vatandaşımız Kuralı Koyana Bakıp Reis Temelli Piyasa Ekonomisi Der”

Kural Temelli Piyasa Ekonomisi ile ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü “Şimdi siz buna Kural Temelli Piyasa Ekonomisi dersiniz veya Mehmet Şimşeh beyefendi başka bir şey der ama vatandaşımız ilk önce kuralı kim koyuyor ona bakar. O da Reis Temelli Piyasa Ekonomisi der. Biz bunlara karışmayız. Bizim için önemli olan isimden ziyade işleyiş. Yani kurallar Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından belirlendikten sonra siz buna isterseniz Piyasa Temelli Kural Ekonomisi deyin, ister Temel Kurallı Ekonomi Piyasası deyin. Bizim için hiç fark etmez. Eğer doları düşürecekse Şehriyeli Ekonomi Pilavı bile denilebilir. Biz bu noktalarda Sayın Mehmet Şimşek ve bürokratlarımıza destek veririz. Kimsenin bir endişesi olmasın.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.