Muharrem İnce’nin Mal Varlığı

Eğer seçimler ikinci tura kalırsa, CHP’liler de Akşener’in kuyruğuna takılmayıp kendi adaylarına oy verirse, ben de ikinci turda Muharrem Abi’ye vereceğim oyumu. Ama oy vereceğiz diye eleştirmeyi bırakacak halimiz yok.

Geçenlerde Muharrem İnce’nin mal varlığı açıklandı. Hem de soyadı gibi en ince detayına kadar. Karısının üstünde olan, babadan kalan ne varsa yazdı. Bence on numara hareket. Şöyle bir baktım mal varlığına, Muharrem Abi dört dönemdir milletvekilliği yaptığına göre aldığı maaşla bu listedekiler hatta çok daha da fazlası alınır. Yani parasal olarak hiçbir sorun yok. Gerçi bir öğretmenin iki, üç bin lira maaş aldığı memlekette milletvekilinin kendi oylarıyla yirmi bin lira maaş alması en büyük hırsızlık ama konumuz o değil tabii, Muharrem Abi belli ki maaşı ile yetinmiş. Başka milletvekilleri veya belediye başkanları gibi ihale peşinde koşup kendi cebine çalışmamış. Bu kadar hırsızın olduğu memlekette bu bence bir meziyet. Yalan yok, temiz adam olarak gösterilen Kılıçdaroğlu’nun bile Ataşehir Belediyesindeki katakullilerle yapılan bir rezidansı kızına cukkaladığı bir memlekette bu mal varlığının önünde ben saygı duruşuna geçerim.

Tabii memlekette o kadar çok hırsız var ki kimse bu temiz mal varlığı için tek söz edemedi. Ama… İşte gene de bir aması var. Şimdi Muharrem Abi sen solcu adamım diyorsun ya. Bence değilsin. Senin solculukla uzaktan yakından ilgin yok. Solcu bir adamın evinde kitap olur, bahçesinde ağaç olur, evinde enstrüman, dolabında plak, CD olur. Eğer parası varsa duvarında tablo olur. Solcu adamın zenginliği budur. Solcu bir adamın evinde iki tane BMW, bir tane Mercedes arabası olmaz Muharrem Abi. Alırsın dandikten bir araba, gittiği yere kadar ona binersin. Hurdaya çıkınca da yeni bir tane alırsın. Solcu adamın arabaya verdiği değer ancak bu kadar olur. Sen eğer kendi partinin raporlarını okuyorsan bilirsin Muharrem Abi. CHP’nin Mülteci Raporunda diyor ki “Fuhuş karın tokluğuna denebilecek düzeye düşmüş durumdadır. Bölgede çalışmalar yapan uzmanlar, bir öğün yemek karşılığı fuhuş yapan küçük yaşta kızlar olduğunu, fuhuş yaptırılan çocukların yaşının 12-13’e kadar düştüğünü belirtmektedirler.” Bu rapor 2016 yılının sonbaharında açıklandı. Yani senin 328 bin TL’ye BMW’yi aldığın döneme denk geliyor. Muharrem Abi, on iki yaşındaki kızların on iki liraya erkeklere pazarlandığı bir ülkede 328 bin liraya BMW araba alan adama ben solcu diyemem, kusura bakma. Hem de garajında bir Mercedes, bir de BMW arabası varken. O parayı git tatilde ye sorun değil. İç, sıç ama arabaya verme. Solcu adam bisiklete biner. BMW’ye veya Mercedes’e değil.

Muharrem Abi’nin dört tane de silahı var. Üç tane tabanca, bir de tüfek. Belli ki silahlara merakı var kendisinin. Sig Sauer marka tabancaya sekiz bin kâğıt saymış kendisi. Bilmiyorum ama diğerlerinden daha iyi öldürüyorsa eder tabii ki o kadar. Evdeki cephaneliği, mermiler hariç yirmi bin TL ediyor Muharrem Abi’nin. AKP’nin Trabzon milletvekilinin yirmi tabancası, on tane BMW’si var diyecek olanlara da baştan söylemiş olayım. Benim dediğim de zaten bu: Bizim Muharrem Abi’nin benzediği kişiler maalesef bunlar. Silahıyla delikanlı, arabasının markasıyla itibar sahibi olan, sonradan görme, maço erkek tipi değil mi bu? Hangi partide olursa olsun özünde sağcıdır bunlar. Kadına değer vermez, geleneklerin dışına çıkamazlar.

Gelelim parasal vaziyetlere. Muharrem Abinin ve yengemizin nakit olarak 100 bin TL’si, 20 bin doları ve 30 bin avrosu var. Bugünkü kurdan hesaplarsak, anasının ak sütü gibi helal, 250 bin gayme yabancı para, 100 bin gayme de Türk Lirası var kendisinin. Muharrem Abi T.C. Cumhurbaşkanlığına aday ama değer kaybetmesin diye tercihini Amerikan ve Avrupa parasından yana kullanıyor. TL’yi riskli buluyor kendisi. Diyeceksiniz ki sen olsan ne yapardın? Ben bugün harcayacağım parayı TL’de tutar gerisini dolar yapardım. Yani Muharrem Abi kadar da TL tutmazdım ama ben TBMM’de el kaldırıp maaşıma kendim zam yapmıyorum. Ayrıca Türk halkının vergileriyle de almıyorum maaşımı. Cumhurbaşkanı adayı da değilim. Cumhurbaşkanı adayı olacak bir kişinin başka devletlerin parasına yatırım yapması uygun mudur Muharrem Abi?

Neyse moralleri bozmayalım, iyi kötü faşizme karşı birleşiyoruz. Akşener’le, Erdoğan’la kıyaslayınca, kötünün iyisi sensin Muharrem Abi. Abdullah Gül, Meral Akşener, Abdüllatif Şener’den sonra ilaç gibi geldin. İlaç değil de sıtma diyelim. Ölümü gördük, sıtmaya razıyız biz. Benden yana hiç sıkıntı yok. İkinci tura kalırsan, oyum senindir.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

Burak Kaya hakkında 153 makale
Müzisyen, yazar.