Bedelli Askerlik Başvurusu Çok Arttığından Yoksullara Temelli Askerlik Geliyor

Yurttaşlar bedelli askerlik için 28 gün mü, 21 gün mü tartışmasının sonucunu merak ederken, bedelli askerlik yapmak için ekonomik durumu uygun olmayan vatandaşları ilgilendiren yeni bir madde, torba yasaya eklendi. Yeni yasaya göre bedelli askerlik yapacak kişi sayısının yüksek olmasından dolayı, artık yoksul vatandaşlar temelli askerlik yapacak.

“Yoksullar Doğacak, Bir Müddet Nöbet Tutacak, Sonra Hakkın Rahmetine Kavuşacaklar”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan bir yetkili “Bedellideki ücreti düşük tutunca, daha şimdiden katılımın beklediğimizden yüksek olacağı belli oldu. Bizler de asker açığını karşılamak için bedel ödeyemeyen vatandaşlara Temelli Askerlik Uygulaması getirmeye karar verdik. Bu uygulama çok önemli bir noktada belirsizliği de giderecek. ‘Ne zaman asker olacağım?’, ‘Ne zaman terhis olacağım?’ gibi sorular bu uygulamayla birlikte ortadan kalkacak. Tezkere beklemenin nasıl bir gerginlik yarattığını, şafak saymanın insan psikolojisini nasıl kötü etkilediğini askerlik yapmış olanlar bilir. Artık yoksul vatandaşlarımızın böyle bir sıkıntısı olmayacak. Yeni yasaya göre yoksul kardeşlerimiz doğacak, bir müddet nöbet tutacak, sonra da Hakkın rahmetine kavuşacaklar. Eğer bir şekilde, bir yerden para bulabilirlerse parayı yatırıp dekontlarını ibraz etmeleri durumunda askerlikleri bitecek. Ancak biz buna pek ihtimal vermiyoruz. Kim kaybetmiş de bu arkadaşlar bulacak o kadar parayı?” dedi.

“Askerden Dönünce Çocuğu Nasıl Evereceğiz? Endişesi Son Bulacak”

Kaparoz’un sorusunu yanıtlayan yetkili, vatandaşların uygulamadan çok memnun olduğunu belirterek “Aldığımız tepkiler çok olumlu. Özellikle varlıklı yurttaşlarımız yasayı çok beğendi. Zengin olmayan vatandaşlarımızda bile ‘Çalar çırpar, bir yerden bu parayı buluruz’ havası hâkim. Biz paranın kaynağını da sormayacağız. Nakit parayı getiren tezkeresini alacak. Kalan kesim de zaten bildiğiniz züğürtlerden oluşuyor. Bu uygulamayla onları da iş bulma, evlenme gibi dertlerden kurtarmış oluyoruz. Eskiden ailelerde ‘Askerden dönünce çocuğu nasıl evereceğiz?’, ‘Asker dönüşü nereden iş bulacağız?’ gibi endişeler olurdu. Temelli Askerlik Uygulamasıyla bu endişeler son bulacak. Benim vatandaşlara son bir uyarım daha olacak. Herkes cebini, yastık altını kontrol etsin. Üç oradan, beş buradan derken toparlamaya gayret etsinler.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.