CHP’de Anlaşma: Kılıçdaroğlu Kamusal, Baykal Duygusal, İnce Kuramsal Genel Başkan Oluyor

CHP’deki genel başkanlık krizi buğun öğlen saatlerinde, tarafların uzlaşmaya varmasıyla çözüldü. 24 saat içinde koltuk ve unvanların havada uçuştuğu tartışmalar sonunda herkesin genel başkan olduğu bir yapı üzerinde anlaşmaya varılarak uzlaşma sağlandı. Herkesin bir şekilde genel başkan olacağı yeni sistemde yeni bir genel başkanlık krizinin çıkmasına ihtimal verilmiyor.

CHP’de Adım Adım Genel Başkanlık Krizi

Konuyu Kaparoz’a değerlendiren CHP’li bir yetkili “Bildiğiniz gibi Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrasında Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu’ya Onursal Genel Başkanlık önermesiyle tartışmalar başlamıştı. Bu teklif sonrasında Sayın Deniz Baykal, Muharrem Bey’i arayıp sitem etmiş. Onursal Genel Başkan olarak kendisinin daha uygun olduğu yönünde bir sitemde bulunmuş kendisi. Sayın İnce de bunun üzerine Kemal Bey’i tekrar arayarak Onursal Genel Başkanlık koltuğunda bir pürüz çıktığını söyleyip kendisine Duygusal Genel Başkanlık teklifi götürmüş. Tabii bu durum Kemal Bey tarafından tepkiyle karşılanmış. ‘Bizim Sayın Baykal’dan onursal olarak bir eksiğimiz yok’ demiş kendisi. Bu açıklamalar gündeme gelince Bülent Tezcan’la Gürsel Tekin de devreye girerek, Muharrem İnce’den Kurumsal Genel Başkanlık talep etmişler.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Son Bi Seçim Daha Kaybedeyim, Sonra Söz Gidicem”

Açıklamalarını sürdüren CHP’li yetkili “Bugün öğlen saatlerinde Kılıçdaroğlu bir arkadaşı aracılığıyla Muharrem Bey’e ‘Son bi seçim daha kaybedeyim, söz gidicem’ şeklinde haber göndermiş. Sayın Baykal da bu öneriye sıcak bakmış ancak Muharrem İnce’nin bu öneriyi kabul etmemesi üzerine CHP Genel Merkezinde bir araya gelen taraflar Genel Başkanlık için kura çekilmesi konusunda bir anlaşmaya vardılar. Noter huzurundaki çekiliş sonucunda Muharrem İnce Kuramsal Genel Başkan, Kemal Kılıçdaroğlu Kamusal Genel Başkan, Deniz Baykal Duygusal Genel Başkan, Bülent Tezcan Kimyasal Genel Başkan olarak belirlendi. Gürsel Tekin ise Finansal Genel Başkan olarak diğer başkanlardan farklı olarak ihale başına, götürü usulünde genel başkanlık yapacak. Şu anki sonuçtan bütün taraflar memnun. Kartvizitler de sipariş edildi. Herkesin söz sahibi olduğu, son derece demokratik bir yapı kurmuş olduk. Karar alma süreci biraz yavaşlasa da herkesin katılımını sağlamak açısından doğru olanı yaptığımızı düşünüyorum.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.