CHP’nin Açıkladığı Mobil Uygulama Faturası Anıtlar Kurulu Tarafından Korumaya Alındı

CHP’ye Adil Seçim Uygulaması için yazılım geliştiren firmanın faturası Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından korumaya alındı. Uzmanlara göre Orta Çağ döneminden izler taşıyan fatura, aynı zamanda Gotik dönemin renklerini de yansıtıyor.

“Fatura Tasarım Olarak Gotik Dönem İzleri Taşıyor”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan bir bilişim uzmanı “Fatura gerçek anlamda bir tarihi eser. Dün Onursal Adıgüzel’in paylaştığı faturaları görünce hemen arkadaşlarımı aradım. İki mimar, bir arkeolog ve bir yazılımcı olmak üzere faturayı inceledik. Bulgularımız birbiriyle örtüştü. Bu fatura değil antika değerinde bir eser. Tasarım olarak Gotik dönem izleri taşıyor ancak belgenin üstüne belli belirsiz Rönesansın ışığı da vurmuş. Faturanın yazarı, derme çatma bir yazı ile bağımsızlığını vurgularken insanı boğan teknolojik dönüşüme de ‘Dur’ diyor sanki. Fatura numarasına da dikkat edelim lütfen. Fatura No:1. Yani öncesi ve sonrası yok. Zamanın içinde, öylece, tek başına duruyor. Bir yaprak gibi öylece salınıyor rüzgârda. Yaklaşık bir saatlik toplantıdan sonra bu faturanın Maliye Bakanlığı’na gönderilmesinin büyük bir değerimizi çöpe atmak anlamına geldiği noktasında hemfikir olduk. Faturanın sergilenmek üzere bir müzeye gönderilmesini talep edeceğiz.” dedi.

“Onursal Adıgüzel: Uygulamanın Çalışmaması Çok Normal”

Kaparoz’un sorularını yanıtlayan Onursal Adıgüzel “Bazı arkadaşlar yazılımın çalışıp çalışmamasına kafayı takmış. Yani şu faturaya bakın ve söyleyin lütfen, bu yazılımın çalışmaması değil mi normal olanı. Yani insanlar neye şaşırıyorlar anlamak mümkün değil. İstanbul’dan bizim ihale takip eden arkadaşların önerdiği tanıdık bir kişiye yaptırdık projeyi. Yapay zekâ yazılımı için fatura kesin dedik. Telefonda üç kez tekrar ettirdiler, sonra baktık yatakla baza faturası göndermişler. Herifler daha yapay zekâdan habersiz. Siz neyi konuşuyorsunuz Allah aşkına, ilk kez bir uygulama geliştiriyorlar.

Ekipte bilgisayarla üç ay önce tanışmış bir yazılımcı var. ‘Oğlum sen bilgisayar olmadan yazılımı nerede yapıyordun?’ diye soruyorum. ‘Haklısınız efendim’ diyor. Mobil uygulama uzmanı diye getirdikleri kişi on dört yaşında. Oyun oynamak dışında bir bok bilmiyor. Tasarım uzmanını da ablam eski mahallesinden tanıyor. Orada terziymiş, bilgisayarla uzaktan yakından ilgisi yok. Böyle bir ekiple bizim yaptığımız iş gerçek anlamda bir başarıdır. Terziyle, kuryeyle başardık biz bunu. Kimse işin aslını bilmeden laf etmesin artık.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.