Cibuti, Zambiya ve Gabon Devlet Başkanlarının Katıldığı Yemin Töreninde Gözler Burkina Faso’yu Aradı

Bugün AK Saray’da gerçekleşen yemin töreninde gözler Cibuti, Zambiya, Gabon, Gine Bissau, Moritanya ve Somali’nin ardından Burkina Faso’yu da aradı ancak Burkina Faso Devlet Başkanının mazeret belirtmeden törene katılmadığı öğrenildi.

“Çok Enteresan Ülkeler Var Dünyamızda”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü “Şimdi ülke denince herkesin aklına Almanya, Fransa, Rusya, İngiltere, Amerika gibi ülkeler geliyor. Hollanda’yı biliyoruz ama Moritanya’yi bilmiyoruz. Bizlere, dünyada başka bir ülke yokmuş gibi hep bunlar öğretilmiş. Oysa çok enteresan ülkeler var dünyamızda. Bakın Papua Yeni Gine var mesela. On numara bir ülke. Avrupa’daki pek çok ülkeye on basar. Havası, suyu, toprağı, insanı her şeyiyle güzel bir ülke. Ekvator Ginesi diye bir ülkemiz var mesela. Çok kıymetli bir ülke. Efendim falanca ülke büyük, falanca ülke küçük gibi şeyleri biz kesinlikle doğru bulmuyoruz. ‘Sinek de küçük ama mide bulandırır’ diye bir sözümüz vardır. Tabii buraya da tam uymadı bu söz.” dedi.

“Almanya, Fransa ve Rusya Bir Araya Gelince Çok Azıtıyorlar”

Açıklamalarını sürdüren sözcü “Amerika bir haftadır peşimizde. ‘Biz de gelelim’, ‘Ne olur gelelim’ şeklinde mesajlar gönderdiler. Bir yalvarmadıkları kaldı ancak biz yer problemimiz olduğunu söyleyerek bir davetiye göndermedik. Almanya, Fransa ve Rusya bir araya geldiklerinde çok azıtıyorlar. Gürültü, patırtı eksik olmuyor. Biz de açıkçası tercihimizi Zambiya ve Moritanya’dan yana kullandık. Gine Bassau’nun durumu da son ana kadar belirsizdi. Fransa ile Almanya, Gine Bassasu’dan boşalacak yer için neredeyse birbirlerine girdiler. Ancak son anda Gine Bassau Devlet Başkanı gerekli parayı denkleştirip uçağa atlayınca bunlar bozum oldu tabii. Burkina Faso Devlet Başkanı da son konuştuğumuzda Gebze’den otostopla geliyordu ancak son 24 saattir kendisinden haber alamadık. Umarım başına kötü bir şey gelmemiştir.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.