Hasta-Doktor Dövüşlerinde Adaletsizlik Yaratan Beyaz Kod Uygulaması Kaldırılıyor

Beyaz Kod

Sağlık Bakanlığı, hasta doktor kavgalarında, taraflardan birisine açık bir üstünlük sağlayan beyaz kod uygulamasının kaldırılmasına karar verildiğini açıkladı.

“Dövüşlere Adalet Gelecek”

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı yetkilisi “Arkadaşlar toplumumuzda kanayan bir yara haline gelen Beyaz Kod uygulamasını kaldırıyoruz. Artık herkes kendi bileğine güvenecek. Şimdi bakıyoruz bir hastanemizde güzel bir dövüş başlamış. Hastamız hazırlığını yapmış, soyunmuş doktora doğru uçarak geliyor. Herkes bekliyor ki doktorumuz da bir savunma hamlesi yapsın ya da güzel bir figürle karşı koysun. Ama yok zırt diye elindeki butona basıyor, hastayı karga tulumba götürüyorlar. Yahu böyle dövüş olur mu? Yani biraz adalet duygusu olan kişinin zaten buna itiraz etmesi lazım. Boks maçlarını izlemişsinizdir. Siz hiç ‘Bir tarafın havlu atması serbest, diğer tarafın yasak’ veya ‘Bir tarafın yumruk atması serbest diğerine yasak’ diye bir şey duydunuz mu? Hastanelerimiz bizim er meydanlarımız. Lütfen artık herkes sadece kendi bileğine güvensin masasındaki düğmesine değil.” dedi.

“Doktorlarımız Dövebiliyorsam Döveyim, Olmuyorsa Beyaz Kod Vereyim Anlayışı İçinde”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Doktorlarımız muayene sırasında hastalarına baksınlar. Gözlerine kestiriyorlarsa direkt dalsınlar ama yemiyorsa da ona göre alttan alsınlar. Yani bu hastalara yazık değil mi? ‘Zayıfsa dövelim, güçlü birine rastlarsak ‘Beyaz Kod’ veririz’ gibi bir anlayış olabilir mi? Kimse kusura bakmasın bunun delikanlılığa sığacak bir yanı yok. Meydana çıkarsın, rakibini tartarsın, dövebiliyorsan döversin. Yok gücün yetmiyorsa da efendi gibi dayağını yersin. Racon budur. Ancak doktorlarımız maalesef rahata alışmış, ‘Ben dövebiliyorsam döveyim olmuyorsa beyaz kod vereyim’ gibi bir anlayış içindeler. Adalet açısından ya hastalara da beyaz kod verme imkânı getirecektik ya da doktorlarınkini kaldıracaktık. Biz doktorlarınkini kaldırmayı uygun gördük. Artık hastanelerimizde daha güzel dövüş sahneleri göreceğimizi tahmin ediyorum. Ancak taraflara da bir çağrıda bulunuyorum. Masayı, sandalyeyi lütfen kırmasınlar. Demirbaşa zarar gelirse tavrımız farklı olur. Taraflar sadece kendi rakipleriyle meşgul olsun. Biz zaten kameralardan dövüşleri takip edeceğiz. Beğendiğimiz dayakları da Sağlık Bakanlığı’nın web sitesinden yayımlayacağız. Günün Dayağı veya ona benzer esprili bir ad arayışımız var. İnanın bu uygulamamızdan doktorlarımız da çok memnun kalacaklar.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.