CHP’den Tarihi Protesto: Ayağa Kalkmamanın Ardından Şimdi de Ördek Yürüyüşü Eylemi

Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yemin töreninde ayağa kalkmayarak büyük bir protesto hareketi gerçekleştiren CHP’li milletvekillerinden yeni bir eylem kararı daha geldi. Günlük çalışmaları için Türkiye Büyük Millet Meclisine giden CHP’li vekiller yolda ördek yürüyüşü yapacaklar.

“Cumhuriyet, Rejim Hepsi Gittiği İçin Artık Sigortalık Bir Durumumuz da Kalmadı”

Konula ilgili bir açıklama yapan parti yetkilisi “Arkadaşlar bildiğiniz gibi yıllardır vatandaşlarımıza ‘endişe etmeyin’ demekten dilimizde tüy bitti. On yıldır ‘biz bu rejimin sigortasıyız’ deyip duruyorduk ancak maalesef bugün itibarı ile sigortasıyız diyeceğimiz bir rejim artık kalmadı. Son seçimde de ‘sandıkları bize emanet edin gerisine bakmayın’ dedik ama biliyorsunuz bizim yazılımcı arkadaşlar seçim gecesi çuvalladı. Dolayısıyla bize emanet edilen sandıkların içinde ne olup bittiğinden bizim hiç haberimiz olmadı.

Son durum olarak, Yenikapı’da bayrak sallarken demokrasimiz gitti. Dokunulmazlıkları kaldırırken az sayıda da olsa rejime direnen insanlarımız gitti. Anayasa Mahkemesi yollarını aşındırıp, orada burada Onuncu Yıl Marşı söylerken de cumhuriyet gitti. Demin söylediğim gibi Adil Seçim Platformunu beceremeyince seçimleri de kaybettik. Artık sigortalık bir durumumuz kalmadı. Yani elektrik kontağından bir yangın çıksa bile bugün itibarı ile içeride korunması gereken herhangi bir değerli şeyimiz kalmadı. Herkesin içi rahat olsun.” dedi.

“Cumhuriyeti Jimnastik Hareketleriyle Kurtaracağız”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Peki vazgeçecek miyiz? Elbette hayır. Eskisinden daha büyük bir gayretle çalışacağız. Bakın yemin töreninde bir ayağa kalkmadık hepsi sudan çıkmış balığa döndü. Yarından itibaren de ördek yürüyüşüne geçiyoruz. Görün ne hale gelecek suratları. Arkadaşlar ister inanın ister inanmayın biz bu cumhuriyetimizi, jimnastik hareketleriyle kurtaracağız. Gerçekten başaracağız bunu. Vatandaşımız bize güvensin. Bugüne kadar bize emanet edilenleri koruyamadık ama bu sefer farklı. Bakın yemin töreninde nasıl oturduk. Yani bin tarlada, bin karpuz gibiydik o gün. Hiçbirimiz kalkmadı, herkes oturdu öyle. Oturma eylemimizden sonra şimdi de paytak paytak yürüyeceğiz yollarda. Hem vatandaşımız için hem cumhuriyetimiz için hem de sportif olarak bu eylemi başlatacağız.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.