Sandıkları Terk Etmeyin Denilip Sandık Başında Unutulan CHP’li, On Gün Sonra Kurtarıldı

Seçim gecesi, kedisine emanet edilen sandığın başından kesinlikle ayrılmaması gerektiği söylendikten sonra sandık başında unutulan CHP’li Hasibe Taşlık, AFAD ekiplerinin özverili çalışması sayesinde bugün kurtarıldı.

“Ben Kılıçdaroğlu ve İnce YSK’nın Önünde, Partililer de Sandıkların Başında Direniyor Sanıyordum”

Konu hakkında Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Hasibe Hanım “24 Haziran Günü sabah saat 5’te sandığımızın başına gittim. Partideki yetkililer tarafından, bunun bir seferberlik olduğu ve uzun süre sandığın başında bekleyebileceğim söylenmişti bana. Ne bileyim işte, ben saf bir insanım, inanın söylenenleri ciddiye aldım. Şimdi belki de ‘salak’ diyecek herkes bana ama inandım işte. Seferberlik falan da denince yanıma uzun süre yetecek su ve yemek aldım. Akşam saatlerinde partililer “Biz haber vereceğiz, zaten sonuç olarak da öndeyiz” diyerek beni YSK’nın yanındaki depoda sandıkla birlikte bırakıp gittiler. Sonra da geri dönen olmadı. Ben yaklaşık 10 gündür kuru ekmekle besleniyorum. Suyum bitince son iki gündür de idrarımı içmeye başladım. Vallahi ben ülkede büyük bir seferberlik var, CHP Genel Başkanı ve Muharrem İnce YSK’nın önünde, partililer de sokakta, sandıkların başında direniyor sanıyordum. Bugün AFAD ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu gerçekleri öğrendim. Onlar yemin ettiler seçimin bittiğine, ben de sandığıma son bir kez daha sarıldım. Sonra arkadaşlarla birlikte sandığımı terk ettim. O an bile içim bir kötü oldu.” dedi.

“Beni Unutmalarına Değil, Kendi Sözlerini Unutmalarına Şaşırdım”

Açıklamalarını sürdüren Hasibe Hanım “Daha sonra hastanede televizyonu açınca gördüm ki CHP’nin Adil Seçim Platformu ilk gece çökmüş, sandıkları bekleyen kişiler unutulmuş, halka yapılan çağrıdan kimsenin haberi yok. İyi Parti, AKP’ye kur yapmaya başlamış bile. Her seçimi kaybeden Kemal Bey %22 oyla başarılı olduğunu söylemiş. Hem kaybedip hem de yeniden aday olduğu için Kılıçdaroğlu’yu eleştiren Muharrem İnce ise, dediğini unutmuş ve beş yıl sonra Cumhurbaşkanlığına yeniden aday olacağını müjdelemiş. İnanın çok şaşırdım. Beni unutmalarına değil. Kendi sözlerini böylesine kolayca unutmalarına şaşırdım.” dedi.

Kaparoz muhabirinin “Sonraki seçimde size ‘Sandıkları terk etmeyin, sandık sizin namusunuzdur’ derlerse yeniden sandıklara gider misiniz?” sorusu karşısında duygulanan Hasibe Hanım “Giderim tabii ki. TV’lerde Kılıçdaroğlu’nun koltuk sevdasını, gazetelerde Muharrem İnce’nin Ayşe Arman röportajını, basın toplantılarında Akşener’in ‘u’ dönüşünü izleyip midem bulanacağına sandığımın başına gider yine de beklerim. Kokuşmuş düzeninizi seyredeceğime, sandığıma giderim ben.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.