Zam mı Gelecek, ÖTV mi Artacak Gerilimine Son: ZTV (Zamlı Tüketim Vergisi) Geliyor

Hükümet, vatandaşı zam ve vergi kıskacından kurtaracak bir uygulamayı hayata geçirmek üzere harekete geçti. İlk gelen bilgilere göre Ağustos ayında başlayacak ZTV (Zamlı Tüketim Vergisi) ile vatandaşın o mu, bu mu derdi son bulacak.

“Vatandaşımız İkisi Bir Arada Kahveleri Nasıl Seviyorsa ZTV’yi de En Az Onun Kadar Sevecek”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Maliye Bakanlığı Müsteşarı “Uzun zamandır yurttaşlarımızın şikâyet ettiği bir konuydu bu. Vatandaşımızın ‘zam geldi, şimdi de vergi artar’, ‘vergi arttı, zam da gelir yakında’ gibisinden endişeleri bize kadar ulaşıyordu. Geçen aylarda Sayın Bakanımızın kesin bir talimatı oldu, ‘Vatandaşı bunaltan bu gerilimi sonlandırın’ dediler kendisi. Bizim arkadaşlarımız da bu ikili kıskacı ortadan kaldıracak bir formül üzerinde çalışmaya başladılar. ZTV de işte böyle çıktı ortaya. Zamlı Tüketim Vergisi, üstüne yapıştığı mal veya hizmetin hem fiyatını hem de vergisini artırıyor. Bir nevi turbo etkisi yaratıyor fiyatlarda. Vatandaşlarımız ikisi bir arada kahveleri nasıl sevip tüketiyorlarsa ZTV’yi de en az onun kadar sevecekler. Artık mümkün olan her üründe ZTV’yi görecek sevgili halkımız.” dedi.

“Halkımız ZTV’yi memnuniyetle Karşıladı”

Kaparoz’un sorusu üzerine halkın ZTV’yi büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirten müsteşar “Yaptırdığımız anketlerden gelen sonuçlara inanın biz bile şaşırdık. Anketörlerimize sarılanlar mı, sevgisinden boğazını sıkanlar mı, sevincinden altına kaçıranlar mı dersiniz çok ilginç tepkiler aldık. Ancak asıl etki ZTV uygulamaya girdiğinde olacak tabii. Şu an matbaalar ilk hazırlık olarak etiketleri büyütüyor. Vatandaşlarımız da hazırlansınlar. Eskiden vergisiyle birlikte 4 TL olan bir ürüne %50 zam yapıldığında 6 TL oluyordu. ZTV’de ise hem vergi oranına hem de fiyatına yüklendiğimiz için fiyatı en az 7, 8 TL’ye çıkacak aynı ürünün. Vatandaşımız bunu bilerek eskiden 100 lirayla çıktığı çarşı, pazara artık en az 150, 200 lirayla çıksın. Yoksa ZTV’den yararlanamayabilirler.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.