Berat Albayrak’ın Makam Aracını Otogaza Çevirmesi Piyasalarda Bomba Etkisi Yarattı

Berat Albayrak’ın ekonomik göstergelerin iyi olduğunu açıkladığı gün, makam aracını otogaz dönüşümü yapılması için sanayiye bıraktığı öğrenildi. Haberin duyulmasıyla birlikte piyasalarda büyük bir hareketlilik gözlendi. Dolar yükselirken TL düştü.

“Yıldız Yokuşunu Birinci Viteste Çıkıyoruz Ama Düzlüğe Gelince Fırlayıp Gidiyor”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Berat Albayrak’ın makam şoförü Halis Bey “Berat Bey önceki hafta, aracın ne kadar yaktığını sordu bana. Benim yanıtımı duyunca şaşırdı. Sonuçta arabanın motoru büyük, fazla yakıyor tabii. Kendisi hemen telefonunun hesap makinesinde bazı hesaplamalar yaptı. Daha sonra ‘Arabayı otogaza çevirsek fark edilir mi?’ diye sordu. Ben de ‘Tanıdık ustaya götürürüz’ dedim. Öylece aracı sanayiye bıraktık ama ustanın yanında çalışan çocuk, arkadaşlarına hava atmak için durumu anlatmış. Onlar da başkasına anlatmış. Maalesef haber kısa sürede gazetelere düştü. Yakıt masrafımız %40 azaldı diyebilirim ama ekonomiye etkisi nasıl olur bilemem. Bu arada takdir edersiniz ki motorun performansı da biraz düştü. Yıldız yokuşunu birinci viteste çıkıyoruz ama düzlüğe gelince eskisi gibi fırlayıp gidiyor. Ben Sayın Bakana deri koltukları satıp yerine kumaş kılıf geçirelim diye bir öneride bulundum ama kendisi ‘Çarşamba gününü bekleyelim’ dedi. Sanırım bir beklentisi var kendisinin. Hoş biz bu çarşambaları çok gördük. Ben siparişimi verdim şimdiden.” dedi.

“Dönüşümün Benzin Fiyatlarıyla Kesinlikle Bir İlgisi Yok”

Konuyla ilgili açıklama yapan Berat Albayrak ise “İklim değişikliği nedeniyle, çevreyi bir nebze daha az kirletelim düşüncesiyle benzinli makam arabamızı otogaza çevirdik. Ancak dış mihrakların Türkiye’deki uzantıları hemen bir iftira atarak, benzin fiyatları yükselecek diye bir hazırlık yaptığımızı uydurdular. Piyasalar da zaten pusuda bekliyor. Yani tuvalete gitsek piyasalar tepki veriyor. Dün bir baktım dolar yükselmiş. ‘Benzine zam mı geliyor?’ diye haberler çıkmış. Benzine gelen zam iki yıl önceden kararlaştırılmış, mutat bir uygulama. Yani benzin zammının tarihiyle bizim otogaz dönüşümünün uzaktan yakından bir ilgisi yok. Ancak özellikle üçüncü havalimanı nedeniyle bize kızgın olan bazı gruplar bu dedikoduları çıkarttılar. Biz destan yazdık, onlar da yalan haber yazıyor. Neyse ki vatandaşımız her şeyin farkında. Pardon destan demiş miydim?” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.