Görüşmeler İçin ABD’de Bulunan Türk Ekibi Yanlışlıkla Pensilvanya’ya Gitti

ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik yaptırımlardan kaynaklanan krizi çözmek üzere ABD’ye giden Türk heyeti yanlışlıkla önce Pensilvanya’ya gitti. Programda olmamasına karşın Pensilvanya’ya neden gittikleri sorulduğunda “Eski Alışkanlık” yanıtını veren yetkililer ABD’li muhataplarıyla görüşmelere en kısa süre içinde başlayacaklarını belirttiler.

“Gelmişken Ufak Bir Protesto Gösterisi Tertip Ettik”

Son durum hakkında bilgi veren bir Türk yetkili “Arkadaşlar biliyorsunuz biz eskiden her geldiğimizde ayağımızın tozuyla Pensilvanya’ya giderdik. Buradaki arkadaşlar da, bizler de bu duruma öyle alışmışız ki ‘Neden Pensilvanya’ya gidiyoruz?’ demek kimsenin aklına gelmedi. Ne zamanki terör odağının evine yaklaştık bizde jeton düştü. Bu kadar geldiğimiz boşa gitmesin diye düşünerek, gelmişken ufak bir protesto gösterisi tertip ettik. Ama onu da elimize yüzümüze bulaştırdık. Şu yanımdaki arkadaş kameralara dönmüş ‘Terörist Hocaefendi’ diye bağırıyor. ‘Yahu ne hocaefendisi, sen ne dediğinin farkında mısın?’ dedim. Bu sefer ‘Terörefendi’ demeye başladı. En iyisi bir rezillik çıkartmadan geri dönelim dedik. Olayın özeti bu.” dedi.

“Heyette Görüşmeleri Yürütecek Üç Müsteşar ve Alışverişleri Yapacak On Üç Akraba Bulunuyor”

Dışişleri Bakan Yardımcısı önderliğindeki Türk heyetinde görüşmeleri yürütecek üç müsteşar, alışverişleri yapacak on üç müsteşar akrabası ve heyetin güvenliğinden sorumlu doksan dört koruma yer alıyor. Henüz kiminle ne görüşeceğini kendisi de bilmeyen ekip, şu an ABD sokaklarında dolaşarak esnafla sohbet ediyor. ABD halkının sevgisiyle karşılaşan heyetin kendi aralarında “Amerikalılar çok pişman” şeklinde yorum yaptıkları da kulislerde konuşuluyor.

ABD Dışişleri: “Tükler Çok Kıvrak Bir Dış Politika Yürütüyor”

Konuyu Kaparoz’a değerlendiren ABD Dışişleri’nden bir yetkili ise “Türk heyetinin geldiğini televizyonlardan öğrendik, Pensilvanya’ya gittiklerini de sizlerden öğreniyoruz. Türkler gerçekten çok kıvrak bir dış politika yürütüyor. Bakıyorsunuz postayı atıyor, yarım saat sonra özür diler gibi yumuşak bir dil kullanıyor. Sonra hemen ardından tekrar sertleşiyor, kavgada edilmeyecek, küfre yakın sözler ediyor. Enteresan bir dış politika. Türklerden her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.