Görüşmelerden Sonuç Alınamaması Üzerine Türk Heyeti ABD’ye İltica Başvurusunda Bulundu

Ekonomik yaptırımlar sonrasında yaşanan ABD-Türkiye krizi için ön mutabakat sağladıklarını söyleyerek ABD’ye giden Türk Heyeti görüşmelerden olumlu sonuç alınamadığı belli olunca ABD’ye iltica başvurusunda bulundu.

“Her Yolu Denedik, Bana mısın Demediler”

Türk Heyeti adına gazetecilere açıklamalarda bulunan yetkili “Allah şahit, elimizden geleni yaptık. Hazine tarafına ayrı Dışişleri tarafına ayrı anlattık. Önce biraz sert çıkalım dedik işe yaramadı. Öğleden sonra ortamı iyice yumuşattık. Alttan aldık, üstten verdik. Adamlar Nuh dedi, peygamber demedi. Yani denemediğimiz hiçbir şey kalmadı diyebilirim. Fıkra anlatarak masaj yaptık, daha ne söyleyeyim. Kaşık havası çalıp oynadık, adamları dansa bile kaldırdık ama istediklerimizi bir türlü kabul ettiremedik. Akşam belki biraz içerlerse farklı düşünürler diyerek, arkadaşları bara, pavyona götürmek istedik, ona da yanaşmadılar. Tam olarak anlaşmasak bile anlaşmış gibi el sıkışalım, samimi pozlar verelim’ dedik, istemediler. ‘Siz böyle yaparsanız bizim ülkede ekonomi iyice kötüye gider’ diye anlatmaya çalıştık ama bana mısın demediler.” dedi.

“Bizim de Çoluğumuz Çocuğumuz, Geçindirmemiz Gereken Bir Ailemiz Var”

Akşam, Türk Heyeti olarak kendi aralarında bir toplantı yaptıklarını söyleyen yetkili “Bakın arkadaşlar bizim de çoluğumuz çocuğumuz, geçindirmemiz gereken bir ailemiz var. Biz iyi niyetle buralara kadar geldik, ekonomi düzelir diye umutlandık ama vaziyet ortada. Benim dağ gibi borcum var. Yarısı dolar, yarısı altın. Bu dolar kuruyla bir ömür çalışsam ödeyemem ben bu borcu. Diğer arkadaşların durumu da çok parlak değil. Akşam bir araya gelince ‘Ne yapalım, ne edelim?’ diye konuştuk ve buraya kadar gelmişken bir iltica başvurusunda bulunalım dedik. Yani şansımızı denemek gibilerden. Dünkü toplantılarda tanıştığımız Amerikalı bir arkadaş da sağ olsun yardımcı oluyor. Kabul edilirse çocukları da aldıracağız bu tarafa. Eğer olmazsa memlekete geri gelme opsiyonumuz da var. Ancak şu an tercihimiz bu yönde değil. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor Türkiye. Bu dönemi atlattıktan sonra neden olmasın, ancak şimdi değil.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.