Merkez Bankası’nın Başına Haydar Dümen Getiriliyor

Krizin durdurulamaz evreye geçmesi üzerine toplanan ekonomi kurmayları, “Bari zevk alalım” düşüncesinden hareket ederek Merkez Bankası’nın başına Haydar Dümen’in getirilmesine kadar verdi.

“Piyasalar Bize Takmış Durumda, Ne Yapsak Olumsuz Yorumlanıyor”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir yetkili “Bakın faizdi, Merkez Bankası’nın özerkliğiydi, şuydu, buydu derken dolar 6 lirayı geçti. Piyasalar, biz neyi denesek olumsuz bir tepki vermek üzere programlanmış gibi. Sabah iyi niyetle bir işlem yapıyoruz, bir saat sonra haberlere bakıyoruz ‘Piyasalar uygulamayı olumsuz değerlendirdi’ diye bir başlık çıkmış. ‘Kimdir bu piyasalar?’, ‘Neden on dakika içinde olumsuz bir noktaya geliniyor?’ bu soruların yanıtı yok. Bu sabahki toplantıda bir arkadaşımızın ‘Salalım gitsin’ şeklinde bir önerisi oldu. Herkes tarafından benimsendi bu yaklaşım. Daha sonra nasıl oldu ben de hatırlamıyorum ama iş bu noktalara kadar geldi. Dümenin başına Haydar Bey’in geçmesiyle rahat bir nefes alacağımızı düşünüyorum. Kendisi alanında son derece deneyimli bir uzman. Bütün bir ülkenin dertleriyle boğuşuyor ve herkese de yardımcı olmayı amaçlıyor.” dedi.

“Kendimizi Kasarak Krizi Derinleştirmek Yerine Ortamı Rahatlatacak Yaklaşımlarda Bulunacağız”

Kaparoz muhabirinin sorularını yanıtlayan Haydar Dümen ise “Şu an arkadaşlarımızla birlikte Ankara’ya doğru hareket etmiş durumdayız. Açıkçası benim de beklediğim bir görevlendirme değildi. Bugün bankadaki arkadaşlarla bir toplantı yapacağız. Hassas noktalarımızı belirleyeceğiz. Ekonomimizi uyaran dış güçlerle toplantılarımız olacak. Uzman arkadaşlarımız ekonomik krizin artık geri çevrilmesi zor bir noktaya geldiğini söylüyorlar. Madem böyle bir sürece girildi, madem bazı sıkıntılara göğüs geriyoruz, biz de bu kriz ortamını farklı bir şekilde yaşayabilir miyiz ona bakacağız. Şu an bulunduğumuz noktada, krizin bir miktar daha derinleşeceğini tahmin ediyoruz. Ancak bununla mücadele etmek yerine artık bununla yaşamaya odaklanacağız, biz de zevk almaya çalışacağız. Yani kendimizi kasarak kriz ortamını daha da içinden çıkılmaz bir duruma sokmak yerine ortamı biraz daha rahatlatacak yaklaşımlarda bulunacağız. Halkımız da artık üzerindeki gerginliği atsın. Herkes elindeki döviz miktarına göre bir pozisyon alsın. Bazı noktalarda tabularımız var. Aslında bizi rahatsız eden şey bu tabular. Başkanlığım döneminde bu tabuları olabildiğince aşmaya gayret göstereceğim. İnşallah, halkımızın da desteğiyle bu zorlu dönemi atlatacağız.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

  1. Erdoğan Türkiye’yi ne güzel yönetiyor! Hem de kazasız belasız:) Şimdi de Merkez Banjkası’nın başına Haydar Dümen getiriliyor. Ülke iyi yönetiliyorsa nedir bu çamaşır dewgiştirir gibi Merkez Bankası değiştirmek? Bazı değil çok şey kötüye gidiyor.Dolar 10 TL’yi test edecek yakında.

Yorumlar kapatıldı.