Minareyi Çalan Kişinin Kılıf Hazırlama Zorunluluğu Kaldırılıyor

Ekonomik krizin derinleşme olasılığına karşı Ekonomi Bakanlığı tarafından bir dizi önlem alınması kararlaştırıldı. Paketteki en önemli gelişme ise bürokratik işlemleri en aza indirerek firmalara zaman kazandıracak ‘Kılıf Hazırlama Zorunluğunun İptaline İlişkin Kararname‘ oldu.

“Minareyi Çalmak İçin Harcanan Emeğin %80’e Yakın Bir Kısmını da Fazladan Kılıf Hazırlamak İçin Harcıyoruz”

Yeni ekonomik paketin ayrıntılarına ilişkin açıklamalarda bulunan bir yetkili “Hepimizin bildiği, ekonomik sistemimizi çok iyi özetleyen bir sözümüz vardır, ‘Minareyi çalan kılıfını hazırlar’ diye. Çok sayıda paydaşımızla birlikte yaptığımız araştırmada firmalarımızın minareyi çalmak için harcadığı zaman ve enerjinin %80’ine yakın bir kısmını da kılıf hazırlamak için harcadığını belirledik. Elbette bu sonuç bizim için çok şaşırtıcı oldu. Verimsizliği düşünebiliyor musunuz? Ana ürün için 10 birim emek harcıyorsunuz, bu ürüne hiç katkısı olmayan bürokratik birtakım kılıflar içinse 8 birimlik harcama yapıyorsunuz. Pek çok yönetici çalışanlarının kılıf işleriyle uğraşmaktan ürüne odaklanamadığını belirttiler. Daha sonra da ‘Biz neden yabancı firmalarla rekabet edemiyoruz?’ diye düşünüyoruz. Firmalarda ziyan olan bu emeği topladığımızda bu türden gereksiz kırtasiye işlemleri nedeniyle milyarlarca dolarımızın ziyan olduğunu belirledik. Bir dolu yazışma, kurul kararı, akşam yemekleri, hediyeler. Daha neler neler…” dedi.

“İhale Sistemi Sil Baştan”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Kılıf Hazırlama Zorunluluğunun İptaline İlişkin Kararname ile ihale sistemi tümüyle değişiyor. Yeni ekonomik paket ile verimliliğimizin iki katına yakın bir seviyeye kadar yükseleceğini tahmin ediyoruz. Firmalarımız artık daha rahat bir şekilde rekabet edebilecekler. ‘Minaremiz görünmesin’, ‘Ucu dışarıdan belli olmasın’, ‘Ortada parmak izi kalmasın’ gibi anlamsız düşüncelerle zaman yitirmeyecekleri için ana ürünlerine ayıracakları zaman da artmış olacak. Bizler bunu bir ekonomik devrim gibi düşünüyoruz. Bugüne kadar bildiğimiz ne varsa hepsi değişecek. Geleneksel ticaret anlayışımızın belli noktalarda firmalarımıza ayak bağı olduğunu görmek zorundayız. Karar uygulamaya girer girmez ihale sistemindeki yansımalarını da göreceksiniz. Firmalarımız da sağ olsunlar ‘Kriz döneminde kılıfa gerek yok’ diyerek bu konuda bize destek oluyorlar. Bu krizi inşallah hep birlikte aşacağız.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

  1. Geçmişte harcanan kılıf maliyetlerine karşı kısmi de olsa geri ödeme teşviki de olacak mı ? Yoksa bizim müteşebbisimiz yeni teşebbüsler yapamaz bak ona göre ! Benden söylemesi.

Yorumlar kapatıldı.