LGS: Rock Müzisyeni Olmak İsteyen Eren Desinatörlükle İmamlık Arasında Kararsız

Desinatör Rock Müzisyeni

Küçük yaştan beri rock müzisyeni olmak isteyen Eren, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından desinatörlük ile imamlık arasında kararsız kaldı.

“Led Zeppelin, Deep Purple Dinleyerek Büyüdüm”

Yüksek puanına karşın ilk tercihlerini kazanamayan Eren’in puanına karşılık gelen Tekstil Teknolojisi Meslek Lisesi Desinatörlük Bölümünü tercih ederek desinatör olması ya da evinin yakınındaki İmam Hatip Lisesini tercih ederek imam olması gerekiyor.

Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Eren “Küçük yaştan beri Beatles, Led Zeppelin, Deep Purple dinleyerek büyüdüm. Hayalimde hep bir rock gitaristi olmak vardı. Odamın duvarları hep rock gruplarının fotoğraflarıyla kaplı. Ortaokula başlayınca annem bir gitar aldı bana. Yaklaşık dört yıldır gitar çalıyorum. Geçen yıl okuldaki arkadaşlarımızla bir grup kurduk, konser verdik. Dinleyenler çok beğendi ama eksiklerimiz var tabii. Ancak ben bu işlerle uğraşırken dersleri biraz ihmal ettim sanırım. Eskiden olsa düz liseye devam ederdim ancak dün açıklanan sonuçlara göre ya meslek lisesi ya da imamlık arasında bir tercihte bulunmam gerekiyor.” dedi.

“Desinatörlükte Maaş Değişken, İmamlarsa Ayda Yirmi Bin Lira Alıyor”

Açıklamalarını sürdüren Eren “Dün LGS sonuçları açıklanınca benim durumum belli oldu. Ufak bir araştırma yaptım. Desinatör olarak tekstil ağırlıklı bölgelerde şansım olabilir gibi görünüyor, imam olursam yer sorunu yok gibi. Ayrıca devlet işi olacağından pek iş arama derdi de yok. İmamlar bugün işe başladığı anda yirmi bin liranın üzerinde maaş alıyor. Vaizler biraz daha fazla. Tabii on beş, yirmi yıllık bir imamın maaşı daha da fazla. Yani sonuçta biraz sabretmek gerekiyor. Desinatörlükte de iş garantisi yok ama güzel para kazananlar varmış.” dedi.

Kaparoz muhabirinin “Peki ya müzik?” sorusu üzerine durgunlaşıp uzun süre bir yanıt veremeyen Eren “Dünyaya bir daha, dünyanın başka bir yerinde gelirsem. Ya da bu ülkeden kaçıp kurtulabilirsem neden olmasın. Ancak burada böyle hayaller kurmak şimdilik zor gibi görünüyor.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.