Soğanlı Menemen Anketlerde %51 Aldı, Soğansız Menemencilere Yönelik Gözaltı ve Tutuklamalar Başladı

Soğanlı Menemen

YSK’nın Soğanlı Menemen oylarının %51 olduğunu açıklamasının ardından menemeni soğansız sevenlere yönelik gözaltı ve tutuklamalar başladı.

“Türbanlı Kızlarımızın Okullardan Atıldığı Gibi Kuru Soğanımız da Yıllarca Menemenden Dışlandı”

Konu hakkında bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Halkımız sandığa gitmiş, görüşünü bildirmiş. YSK’nın açıklamasına göre vatandaşlarımız %51 oyla tercihini soğanlı menemenden yana kullanmış. Artık bizim için menemen konusu kapanmıştır. Soğan bizim kültürümüzün en güzel ürünlerinden birisi. Bu güzel sebzemiz yok pis kokuyor, yok gözümü yaşartıyor denerek yıllarca aşağılandı. Türbanlı kızlarımızın okullardan atıldığı gibi kuru soğan da menemenden dışlandı. Ancak bugün halkımız büyük bir sağduyu göstererek soğanına sahip çıktı. Biz soğansız menemen sevenlerin kimler olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Bunlar ülkeyi bölmek isteyen, halkımızı soğan kokuyor gibi suçlamalarla aşağılayan dış mihrakların maşaları. Ancak artık bunların ümüğünü sıkacağız. Bu bölücü grupların hepsini tespit ettik. Düne kadar Twitter’da, orada burada soğan karşıtı laflar ediyorlardı ancak karakolda hepsi bülbül gibi öttü. Kimlerin emrinde olduklarını söylediler. Bundan sonra bu topraklarda bu tür kişilere yaşama hakkı tanımayacağız. Soğan yemiyorsan git sana emir veren ülkeye, orada yaşa. Burada yaşıyorsan da menemeni soğanlı yiyeceksin. İşte o kadar.” dedi.

“Tarihteki İlk Soğansız Menemen Tarifi PKK’lılara Ait”

Açıklamalarını sürdüren Soylu “Menemen konusunu biraz incelediğimizde çok farklı detaylarla karşılaştık. İlk soğansız menemen tarifi Kandil Dağı’na ait. PKK’lılar dağlarda soğan bulamadıkları için menemeni soğansız yiyorlarmış. Bunların şehirdeki destekçileri de ‘Madem dağdakiler soğanlı menemen yiyemiyor, o zaman biz de yemeyiz’ diyerek böyle bir tavır sergilemişler. Yani menemeni soğansız yemek suretiyle dağdaki teröristlere destek veriyorlar. Lokantalarla da temas halindeyiz. Müşteri sipariş verdiğinde ‘Menemen soğanlı mı, soğansız mı olsun?’ diye soracaklar. Eğer soğansız yanıtını alırlarsa hemen telefonla terörle mücadele birimimizi arayarak müşterilerini ihbar edecekler. Artık şehirdeki bedava eşkıyalık dönemi bitti. Teröristleri destekleyenlerin kimler olduğunu biz zaten biliyorduk. Menemen sayesinde bu durum iyice ortaya çıkacak. Artık kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.