Dükkâna “Hayırlı Cumalar”, “Cuma’dayım” Notları Bırakan Esnafın 5 Yıldır Starbucks’a Gittiği Belirlendi

Hayırlı Cumalar

Malatya’da faaliyet gösteren bir esnafın beş yıldır mahalleliyi kandırdığı ve ‘Hayırlı Cumalar’, ‘Cumadayım’, ‘Cuma’ya gidiyorum’ gibi notlar asarak yakınındaki Strabucks’a gittiği öğrenildi.

“Hangi Camiye Gidiyorsun? Sorularımıza Tatmin Edici Cevaplar Vermiyordu”

Konuyla ilgili olarak Kaparoz’a açıklamalarda bulunan bir vatandaş “Kendisi bundan 6 yıl kadar önce mahallemize taşındı. En başta biraz mesafeliydik ancak sonradan ısındık kendisine, alışverişimizi ondan yapmaya başladık. Bu arkadaşımız, her cuma dükkânının camına ‘Hayırlı Cumalar’, ‘Cuma’dayım’ şeklinde notlar bıraksa da bugüne kadar biz camide onu hiç görmedik. Bir gün ben kendisine ‘Oğlum Cuma’dayım diyorsun ama camide hiç görünmüyorsun’ diyerek laf attım. Kendisi üst mahalledeki camiye gittiğini söyledi. Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce üst caminin imamıyla sohbet ederken bu geldi. Ben de imam efendiye ‘Bak bu arkadaşa sizin camiye geliyor’ dedim ama imam, bizim kasap arkadaşı hiç görmediğini söyledi. Bu sefer de ‘Ben uzun süredir yan mahalledeki camiye gidiyorum’ diye ağız değiştirdi ama artık hepimiz iyice şüphelenmiştik.” dedi.

“Mahallelilerle Birlikte Cuma Günleri Esnaf Arkadaşı İzlemeye Başladık”

Durumdan şüphelendikleri için bir plan yaptıklarını anlatan mahalle sakini “Cuma günü bunu takibe aldık. Her hafta yaptığı gibi ‘Hayırlı Cumalar’, ‘Cuma’dayım’ yazısını astı dükkânın camına. Sonra çevreye bakıp arka sokaklara saptı. Biraz uzaktan takip ettiğimiz için bizi fark edemedi. On beş dakika içinde yakınımızdaki Starbucks’a girdiğini tespit ettik. Orada oturanlara da çalışanlara da sorduk. ‘Yıllardır cuma günleri gelir, bir kahve içer gider’ dediler. O anda olay çözüldü.” dedi.

Mahalleye döndüklerinde küçük bir meydan dayağı yiyen esnaf “Bundan sonra beni camide en önde göreceksiniz” diyerek dayaktan kısa sürede kurtuldu. Esnafın özür dilemesi üzerine mahalleliler de kendisine sarılarak yeniden aralarına aldılar.

“Ben Alevi Olduğum İçin Böyle Bir Yola Sapmak Durumunda Kaldım”

Yaşananları Kaparoz’a anlatan esnaf ise “Yaklaşık altı yıl önce buraya taşınıp baba mesleğim olmasından dolayı bir kasap dükkânı açtım. İnsanlar benden et almaz diye düşünerek Alevi olduğumu sakladım. Bir yıl boyunca işler hep kötü gitti. O sırada başka bir esnaf arkadaş bana cuma günleri dükkânda durmamam gerektiğini söyledi. Ben de beş yıldır bu ‘Hayırlı Cumalar’ tabelasını asıp bir saatliğine çevredeki kafelerde kahve içip geliyordum. İşlerim açılmıştı, mahalleli de beni seviyordu ancak bir şekilde durum ortaya çıktı. Artık mecburen camiye gideceğiz.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.