Enflasyon Sepetinden Etle Süt Çıkarılıp Musluk Contasıyla Dekupaj Testeresi Eklendi

Enflasyon Sepeti

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) enflasyon sepetinde yer alan kalemler üzerinde değişikliğe gitti. Enflasyon oranlarındaki artış üzerine acil olarak toplanan ekonomi kurmayları, toplantıdan hemen sonra alınan önlemleri duyurdu.

“Et, Süt, İçme Suyu, Ekmek Gibi Vatandaşlarımızın Pek Kullanmadığı Marjinal Ürünleri Enflasyon Sepetinden Çıkarıyoruz”

Enflasyon sepetinin yeniden düzenleneceğini belirten bir yetkili “Herkes tutturmuş bir enflasyon sepeti. Anladık bu işin merkezinde enflasyon sepeti var ama kimse kusura bakmasın. Biz de Karamürsel sepeti değiliz.Enflasyonun yükselmesine neden olan ürün ve hizmetleri tespit ettik. İlk planda bunların enflasyon sepetinden çıkarılmasını sağlayacağız. Et, süt, akaryakıt, kâğıt, otobüs bileti, domates, ekmek gibi bazı ürünlerin fiyatlarının arttığını belirledik. Yani çoğunluğu da vatandaşlarımızın pek kullanmadığı marjinal tabir ettiğimiz ürünler. Bunların yerine piyasadaki fiyat hareketlerine daha az duyarlı olan emniyet kemeri tokası, dekupaj testeresi, 3. sınıf musluk contası, kilitli hortum başlığı, albüm kapağı, konuşan bardak, tahta sapan ve domates sırığı gibi ürünleri enflasyon sepetine ekledik. Ayrıca bir uyanıklık yaparak enflasyon sepetini de enflasyon sepetine ekledik. Enflasyon düşünce enflasyon sepetinde çifte düşüş olacak. Bu nedenle önümüzdeki ay ciddi bir gerileme bekliyoruz enflasyon oranlarında.” dedi.

“Baktık Sırık Domatese Zam Geliyor, Biz de Sepetten Onu Çıkarıp Yerine Domates Sırığını Ekledik”

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Ekonomi Bakanlığı yetkilisi “Baktık sırık domatesin fiyatı uçmuş gitmiş, biz de enflasyon sepetinden onu çıkarıp yerine domates sırığını aldık. Tarlalar artık toplanmaya başladığından sırıkların fiyatları düşme eğiliminde. Yani neden fiyatı düşen ürünlerimiz varken, yükselenleri sepette tutalım ki? Aklın yolu bir. Vatandaşlarımız da CİMER’den fiyatı yükselen ve düşen ürünleri bize bildirirlerse enflasyon sepetini ona göre düzenleyip, el birliğiyle bu enflasyonu düşürebiliriz. Biz millet olarak el ele verdikten sonra enflasyon canavarı falan dinlemeyiz. O canavarsa biz de cengaveriz. Bizler sokaklarda destan yazmış insanlarız, şurada enflasyonu mu iki puan aşağı yazamayacağız?” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.