Cibuti Cumhurbaşkanından Sitem: “Herkes Gelmiş, Bir Ben Yokum”

Üçüncü Havalimanı açılışı için Türkiye’ye akın eden dünya liderlerinin toplu fotoğrafını gören Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh Türkiye’ye sitem etti. “Herkes gelmiş, bir ben eksiğim” diyen Guelleh çağrılmadığı törenden ötürü yaşadığı hayal kırıklığını gizlemedi.

Cibuti Cumhurbaşkanı: “Sudan, Katar, Kongo, Herkes Var Bir Biz Eksiğiz”

Törene çağrılmamasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Cibuti lideri Guelleh “Katar Şeyhi orada, Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir orada, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Başbakanı orada. Yani benim dışımda bizim takımdan herkes var. Bunlar yük olmuyor, fazla gelmiyor da bir Cibuti mi fazla geliyor? Hayır bir hata yaptıysak, açar söylersin. Şu hareketine kırıldım dersin, biz de ona göre kendimize çekidüzen veririz. Ancak bu tablo hiç uygun olmadı. Biz 2018 yılının başında bütün ülkelere duyurduk, ‘Uçak biletimizi alın, otelimizi ayarlayın başka da bir kuruş masraf etmeyin. Biz gerisini ayarlarız’ dedik. Eğer çok masraf oluyorsa eşsiz bir katılım sağlayabilirdik veya hostelde kalırdık. Türkiye bir ekonomik kriz içinde biliyoruz, sonuçta biz de o kadar anlayışsız değiliz. Bizim ligden herkesi çağıralım ama Cibuti’yi çağırmayalım. İşte bu yaklaşım hiç şık olmadı. Bizim orada ‘Cibuti’nin Cibuti’den başka dostu yoktur’ derler. Gerçekten de doğruymuş” dedi.

“Whatsapp Grubu Kuruluyor Cibuti Yok, Facebook’ta Herkes Etiketleniyor Ben Yokum”

Sitemlerini sürdüren İsmail Ömer Guelleh “Whatsapp grubu kuruluyor, biz unutuluyoruz, Facebook’taki fotoğrafta herkes etiketleniyor ben yokum. Türkiye eğer bir mesaj vermek istiyorsa bunu doğrudan söylemeli. Açıkça ‘Artık biz Cibuti’yle görüşmek istemiyoruz’ desinler. Biz de ona göre başımızın çaresine bakalım. Unuttuk da, listede kayma olmuş da, organizasyon firması atlamış da, inanın bunlara artık kimse inanmıyor. Dün Papua Yeni Gine liderine yapılanlar bugün de Cibuti’ye yapılıyor. Bakın 2017 yılındaki etkinliklere çağrılmıştık. İnsan, bir hata mı ettik acaba diye düşünüyor. Açılış gecesinde mi çok yemek yedik, otelden havlu mu götürdük, suçumuz neyse biz de bilmek istiyoruz. Sabah telefonumu açıyorum Sudan, Moldova, Kongo, Kırgız devlet başkanlarının masada kâğıt oynarken fotolarını görüyorum. Telefonumu açmasam haberim bile olmayacak. Türkiye bu yanlıştan en kısa süre içinde dönmeli. Biz Türkiye’yi hep dostumuz olarak gördük. Cibuti’nin dostluğuna güvenebilirsiniz ama tersimiz de terstir. İnanın sabrımız taşarsa bundan en çok zarar görecek ülke Türkiye olur” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.