Fitch, Doları Düşükten Alıp En Yüksekten Satan MHP’nin Kredi Notunu Yükseltti

Kredi değerlendirme kurumu Fitch, ülkedeki tüm finansal kurumların notunu düşürürken, doları en düşükten alıp en yüksekten satan MHP’nin kredi notunu AA+ düzeyine yükseltti.

“Dolar En Yüksek Noktadayken Çok Ustaca Bir Hamleyle TL’ye Döndüler”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Fitch Türkiye yetkilisi “Ne yazık ki son dönemlerde Türkiye’de oluşan kriz iklimi nedeniyle ülke riski arttı. Biz de Fitch olarak riskin artmasıyla birlikte çok sayıda kurumun kredi notunu aşağı çekmek durumunda kaldık. Biliyorsunuz bu kurumların arasında bankalar ve özel şirketler de var. Ancak kötü gidişata karşın geleceği gören ve finansal anlamda doğru adımlar atan kurumlar da var. Bunu kimse yadsıyamaz. Milliyetçi Hareket Partisi bunlardan birisi. Piyasa verilerini doğru okuyorlar, para piyasalarına ne zaman girip ne zaman çıkacaklarını çok iyi biliyorlar. Her hamleleri ustaca. Düşük kurdan aldıkları dolarları 6.50’nin üzerinden bir kurdan TL’ye döndüler. Zaten o günden sonra da dolar bir daha bu seviyelere çıkamadı. Biz de Fitch olarak bu profesyonel yaklaşımı ödüllendirmek istedik ve MHP’nin kredi notunu AA’dan AA+’ya çıkarttık. Partinin görünümünü ise ‘Harbiden Uyanık Adamlar’ olarak revize ettik” dedi.

“Bizim Asıl Gayemiz, Dolardan TL’ye Geçerek Kendi Para Birimimize Sahip Çıkmaktı”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MHP’li bir yetkili ise “Fitch’e teşekkürlerimizi sunuyoruz ancak konuyu çok da büyütmek istemiyoruz. Nihayetinde kredi notumuz artsın diye yapmadık biz bu hamleleri. Bizim gayemiz, dolardan çıkıp TL’ye geçerek kendi para birimimize sahip çıkmak, vatandaşlarımıza milli bir mesaj vermekti. Ancak arkadaşların zamanlaması da elbette profesyonellik anlamında dikkat çekici olmuş. Yalan yok, bu şekilde bir miktar da kâr elde etmiş olduk ama bizim partimiz için ana hedef kur kârı değil, şu an hatırlayamadığım çok daha önemli hedeflerimiz var bizim. Siyasi ve manevi anlamda tabii. Zaten biz özellikle belirttik, ‘Notumuzu böyle ilan etmenize gerek yok, bizim için asıl olan ülke notudur’ dedik ama dinletemedik. Yani bir taraftan da tabii insanın hoşuna gidiyor. Şu an memleketi yönetenlere göre notumuz daha iyi. 2018-2019 döneminde daha da iyi bir not alacağız diye tahmin ediyorum” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.