Mahkemelerdeki “Adalet Mülkün Temelidir” Yazısı Kaldırılıyor

Adalet Bakanlığı, yıllardır duruşma salonlarının duvarlarını süsleyen “Adalet Mülkün Temelidir” sözünü mahkemelerden kaldırmaya karar verdiklerini belirtti.

“Mahkeme Heyeti, “Adalet Mülkün Temelidir” Yerine Duvarlara Kendi Beğendiği Bir Sözü Yazdırabilecek”

Konuyla ilgili olarak Kaparoz’a açıklamalarda bulunan bir yetkili “’Adalet Mülkün Temelidir’ sözü, zaman içinde anlamını yitirdi. Şu an çağımızın gerçeklerinin uzağında bir yaklaşımı anımsatıyor. Adalet sözcüğü bile artık bir anlam kaymasına uğramış durumda. Bizler ısrarla bazı şeyleri dayatmanın doğru olmadığı görüşündeyiz. Mahkemelerimiz artık kendi beğendikleri sözleri duvarına asabilsinler istiyoruz. Ancak sistem tam olarak oturana kadar, ilk planda tüm duvarlara “Parayı veren düdüğü çalar” yazdıracağız. Mahkeme heyetleri zaman içinde kendilerinin daha beğendiği bir söz olursa bunu değiştirecekler. Bu şekilde mahkemelerimizdeki bu tekdüze anlayışı da yıkmış olacağız. Farklı renklere, görüşlere açık, daha şeffaf salonlara sahip bir adalet sistemine olacağız” dedi.

“Senin Egon, Benim Legom Olur”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “On beş, yirmi gün içinde hazırlıklarımız tamamlanmış olacak. Gerekli duyuruları da yapmaya başladık. Yani babanızdan duyduğunuz bir atasözü olabilir. Okulda öğretmeninizden veya bir arkadaşınızdan öğrendiğiniz bir güzel söz olabilir. Havadan sudan şeyler bile olabilir. Yani böyle anlamlı olsun diye de çok uğraşılmasına gerek yok. Eğer mahkeme heyeti, aramalarına karşın güzel bir söz bulamıyorsa bizim kitapçığımızda yer alan sözlerden birini seçecek:

  • Ne kadar ekmek, o kadar köfte.
  • Paran varsa cümle âlem kulun, paran yoksa tımarhane yolun.
  • İnsan isen notunu, hayvan ise otunu vereyim.
  • Yüz verdiğim gibi yol vermesini de bilirim.
  • Senin egon, benim legom olur.

Şimdilik bizim bulabildiğimiz sözler bunlar. Ancak dediğim gibi mahkemelerimizi de bunları kullanmaları yönünde zorlamayacağız. Eminim yargıç arkadaşlar “Adalet Mülkün Temelidir” sözünün yerine daha enteresan şeyler bulacaktır. Sonuçta büyük bir kültüre sahibiz. Her yöremizden farklı güzellikler geleceğini düşünüyoruz. Bu uygulamanın mahkemelerimize yeni bir soluk getireceğine inanıyoruz.” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

2 Comments

Yorumlar kapatıldı.