Pendik’ten Üçüncü Havalimanına Giden Otobüs Mecidiyeköy’de Radardan Kayboldu

Üçüncü Havalimanının açılışı için sabah 09:30’da Pendik’ten hareket eden AKP otobüsü hareket ettikten üç saat sonra Mecidiyeköy yakınlarında radardan kayboldu.

“Otobüsümüzün Radardaki Son Kaydı Mecidiyeköy Girişinde Ancak Kesinlikle Korkulacak Bir Durum Yok”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir yetkili “Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyelim ki endişelenecek bir durum kesinlikle yok. Pendik’ten sabah 09:30’da hareket eden otobüsümüz birkaç yerden yolcu aldıktan sonra en son saat 12:00 gibi Boğaz Köprüsünü geçerek Mecidiyeköy’e doğru ilerlerken görülmüş. Görgü tanıkları yolcuların bezgin ve yorgun olduklarını belirttiler. Radardaki son kayıt ise Mecidiyeköy girişinde. Mecidiyeköy’ün içine girdikten sonra bir daha radar sinyali alınamamış otobüsten. Ancak Mecidiyeköy trafiğini düşünürsek gayet normal karşılanabilecek bir durum. Tahmin ediyoruz ki bir iki saat içinde Üçüncü Havalimanı yakınlarında bir yerden yeniden radara girecek otobüsümüz. Biz şehir içinden gidileceği için Pendik’ten yeni havalimanına yaklaşık üç, dört saatlik bir yol öngörmüştük ancak trafiğin durumuna bağlı olarak yol biraz uzamış olabilir. Eğer bir terslik olmazsa bugün akşam saatlerinde partililerimizin havalimanında olacağına inanıyoruz” dedi.

“Hata Radardan da Kaynaklanıyor Olabilir”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Bu konuda içimizi ferahlatan bir açıklama da Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi. Elimizdeki radarın yerli ve milli radar olduğunu, zaman zaman bu tür hatalarla karşılaşılabildiğini belirttiler. Radarda kayboldu diye üzülmemize gerek yokmuş. Biz yolcuların hem yorulduğunu hem acıktığını tahmin ediyoruz. Belki de köfte ekmek yemek için orada bir yere uğramış olabilir arkadaşlar. Neticede uzun yol. Yani üçüncü havalimanı dediğiniz, normal zamanda hele öyle kış zamanı Pendik’ten gidilecek bir yer kesinlikle değil. Ben bir kere gittim de ‘Yahu o kadar da uzak değilmiş’ dedim arkadaşlara. Meğer ben yolda uyuyakalmışım, fark etmemişim yolun uzunluğunu. Şu kadarını söyleyebilirim ki bindiğimizde hava aydınlıktı, indiğimizde bildiğiniz gece olmuştu. Tabii şu anda konumuzun bununla bir ilgisi yok. Sayın Cumhurbaşkanımız geliyorsa, elbette ki gideceğiz. Dört değil, beş değil on saat de olsa gideriz. Gerekirse gider orada kalırız” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.