100 km’de 63 Litre Yakan İSKİ Aracının Sürücüsü: “El Frenini Komple mi İndiriyorduk?”

Kaparoz, Sayıştay raporlarında 100 km’de 63 litre yakıt sarfiyatına ulaştığı belirlenen İSKİ’ye ait 34 EJ 796 plakalı Renault Clio aracının sürücüsü Musa Buruk’a ulaştı.
“Depoyu Fulleyip Yola Çıktığımda Benzin İstasyonundan En Fazla 75 Km Uzağa Gidebiliyorum”

Sayıştay raporuyla ilgili olarak iddialara yanıt veren sürücü Musa Buruk “Bakın bu yeni bir olaymış gibi gündeme getiriliyor ama bu durum yaklaşık üç yıldır devam ediyor. Yani yeni bir şey değil. Ayrıca aracın tek sorunu da fazla yakması değil, araç bildiğiniz gitmiyor. Öyle eşek gibi bağırtıyorsunuz ki on metre yol gitsin. Biraz yol alınca zaten böyle tuhaf bir yanık kokusu geliyor, sonra komple duruyor. Ben bu aracın sıkıntısını defalarca amirlerime bildirdim. Araç bağırıyor ama yerinden kımıldamıyor, başkalarının üç lira yaktığı yere otuz lira yakıyor diye defalarca şikâyet ettim. Ayda bir sanayiye götürüyoruz hiçbir şey çıkmıyor. Ustalar altına giriyor, üstüne çıkıyor, sonra araçta bir sıkıntı yok diye geri veriyor. Ben araca biniyorum ki sıkıntıların hiçbirisi giderilmemiş. Aracın 45 litrelik yakıt deposu var. Ben depoyu fulleyip çıktığımda benzin istasyonundan en fazla 75 km uzağa gidebiliyorum. Sırf bu nedenle evimi benzin istasyonunun yakınına taşıdım. Geçen ay Ankara’ya 36 saatte gittim, çoğu da çekicinin üstünde. Üç kere benzinim bitti. Buradan yetkililere sesleniyorum, yani bir araçta ayda bir el fren balatası değişir mi? Siz söyleyin” dedi.

“Araba Uçup Gider Yahu, El Freni İnik Araç Durur mu Hiç, Şaka di mi?”

Açıklamalarını sürdüren İSKİ sürücüsü “Bakın ben yeni bir sürücü olmama karşın son derece dikkatli kullanırım aracımı, kesinlikle diğer arkadaşlar gibi hız yapmam, benim kadranda bugüne kadar gördüğüm maksimum hız saatte 40 km. Güvenlik açısından da aynı şekilde, ben emniyet kemerimi bağlayıp, el frenini çekmeden yola çıkmam” dedi.

Bunun üzerine çevredekilerin yola çıkmadan el frenini indirmesi gerektiğini söyleyerek uyardığı Musa Buruk, bu bilgiyi ilk kez duyduğunu belirterek “Hakikaten şaşkınım. Emin misiniz? Yani komple indiriyor muyuz el frenini? Bir problem olmasın, araba uçup gider yahu. El freni inik araç durur mu hiç, şaka di mi?” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

Yorumlar kapatıldı.