AKP, Seçimi Kaybedeceği Bölgelerdeki Kayyım Adaylarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 9 büyükşehir ve 11 ilde partisinin belediye başkan adaylarını açıklamış, bundan birkaç gün sonra da Ankara ve İzmir adayları belli olmuştu. Bugün ise AKP’li yetkililer, seçimin kaybedileceği bölgelerdeki kayyım adaylarını açıkladılar.

“Kayyımlarımızın Seçimi Kaybetme Olasılığı Yok, Çünkü Seçime Girmiyorlar”

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AKP’li bir yetkili “Ben bugün açıkladığımız kayyım adaylarımızı daha önceden açıkladığımız belediye başkanı adaylarımıza göre daha şanslı görüyorum. Yani belediye seçimleri için aday olan arkadaşlarımız seçime girip kaybedebilir. Kayyımlarımızda ise böyle bir risk yok. Bu arkadaşlarımızın seçimi kaybetmeleri gibi bir olasılık yok, çünkü seçimlere girmiyorlar. Bunlar seçimlerden on, on beş gün sonra polis eşliğinde, valizleriyle birlikte belediye binasına girip konuşlanacaklar.

Göreceksiniz, biraz sonra açıklayacağımız arkadaşlarımızın hepsi de mesleğinde başarılı olmuş, öyle veya böyle bir şekilde kendilerini ispat etmiş arkadaşlarımız. Kendileriyle pek çok projede birlikte çalışma şansımız oldu. Hepsi de iyi birer görev insanı. Halüsinasyon, manipülasyon, spekülasyon gibi farklı konularda uzmanlıkları var. Patronlarının ve cumhurbaşkanımızın beğenisine mazhar olmuş arkadaşlarımız bunlar. Halktan da sevenler var bunları, yok değil” dedi.

“Adaylarımızın Sıkılması, Çekinmesi Pek Yok, Hepsi de Son Derece Rahat İnsanlar”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Bizim deneyimlerimize göre, eski yıllarda göreve atanan kayyım arkadaşlarımız, seçimlere girmeyip oy almadan görev yaptıkları için kendilerinde bir eziklik oluyordu. Ancak bu seçimdeki kayyım adaylarımızda kesinlikle böyle bir sorun olmayacak. Bu seferki adaylarımıza bakarsanız, öyle çekinmesi, sıkılması falan pek olmayan, son derece rahat kişiler. Hepsi de görevlerinde başarılı olacaklardır. Ben buna canıgönülden inanıyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra mehter marşı eşliğinde kayyım adayları kamuoyuna açıklandı. Buna göre, yerel seçimde AKP’den aday gösterilen isimler ve illeri şöyle:

Beşiktaş: İ.Berkan
Ataşehir: Y.Bingöl
İzmir: E.Özkök
Kadıköy: H.Koçyiğit
Diyarbakır: O.Gencebay
Hakkâri: Y.Erdoğan
Tunceli: A.Kadir Selvi
Şanlıurfa: İ.Tatlıses

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.