Ankara’daki Kuru Soğan Zaferinin Ardından Birliklerimiz Afyon’daki Patates Depolarında

Zabıta birlikleri, yüksek talebe karşın ürünleri depolardan çıkarmayarak kuru soğan fiyatlarının 5 TL seviyesine yükselmesine neden olan stokçuların Polatlı’daki mevzilerine taarruz ederek depoları ele geçirdi. Birinci Kuru Soğan Zaferi olarak tarihe geçen bu taarruz sonrasında geceyi Polatlı’da geçiren birliklerimiz sabahın erken saatlerinde Afyon’a doğru yürüyüşe geçti.

Birliklerimiz Afyon’da

Öğleden sonra Afyon’daki patates depolarına intikal eden birliklerimiz Başkomutanlık tarafından yapılan taarruz planı gereğince hiç beklemeden buradaki hedeflerine doğru taarruza geçti. Böylesine ani bir saldırıyı beklemeyen patates toptancıları, şaşkınlık içinde depolarını bırakarak, yanlarına alabildikleri birkaç çuval patatesle birlikte Kütahya istikametine kaçmaya başladı.

İki saatlik takip sonunda, birliklerimizin yorgunluğundan yararlanan toptancı güçleri dağ yollarından Kütahya’ya ulaşmayı başardılar. Batı Cephesi Kumandanımız Halis Paşa yaptığı açıklamada “Toptancı birliklerinin Kütahya’ya kadar geri çekilip lahana stokçularıyla birleşerek yeni bir savunma hattı kurmayı planladığını düşünüyoruz ancak biz zaten bu durumu öngörmüştük. Böyle bir hamleye tam olarak hazırlıklıyız. Şu an Kütahya’daki zabıtalarımız, Manisa’dan Kütahya’ya intikal edecek ilave zabıta birliklerini bekliyor. İki kol, Porsuk Çayı üzerinde birleşerek stokçuların savunma hattını yaracak. Toptancı birliklerinin muhabere kabiliyetini de yok ettikten sonra bizler bölgeye intikal ederek iki tarafı ayrı ayrı kuşatacak ve inşallah esir edeceğiz” dedi.

Karadeniz’de Hareketlilik Devam Ediyor

Batı cephesindeki taarruzun başarılı olmasından sonra gözler Karadeniz’e çevrildi. Donanma Kuvvetlerinin başında bulunan Zabıta Halil Paşa, Karadeniz’de yosunların arkasına saklanan hamsi kuvvetlerine karşı taarruz emri aldıklarını söylerken, Boğaz’daki diğer bir savaş gemisinin de Karadeniz’den gelecek hamsileri yakalamak üzere Poyrazköy’de demirlediği öğrenildi.

Zabıta Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Topyekûn, teyakkuz durumundayız. 48 saat içinde tüm yurtta girilmedik depo, açılmamış çuval kalmayacak. Zabıtalarımız şu an Polatlı’da, Afyon’da, Kütahya’da; Karadeniz’de, Iğdır’da destan yazmaya devam ediyor. Son depoyu da ele geçirene kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Herkes bilsin ki, bu işin sonu nereye giderse biz de oraya kadar gideceğiz. Cephanemiz biterse, süngü hücumuna kalkacak, depoları birer birer boşaltana dek taarruz edeceğiz. Bostansa bostan, destansa destan” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

1 Comment

Yorumlar kapatıldı.