NASA’nın 2025 Öngörüsü: “Uzaya Giden İlk Baldırı Çıplak Türkiye’den Çıkacak”

Ekonomik verileri ve teknolojik gelişmeleri bir arada yorumlayan NASA uzmanları öngörülerinde ilk kez Türkiye’ye de yer verdi.

“Türk İnsanı Ekonomik Sıkıntılarla Teknolojik Gelişmeleri Bir Arada Yaşıyor”

NASA’nın önde gelen uzmanlarından Dr.George Michael, Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye’yi özellikle son birkaç yıldır yakından izliyoruz. Türkiye’deki teknolojik gelişmeler gerçekten dudak uçuklatacak cinsten. Eskiden bu tür haberlerde hiç adı bile anılmazken bugün saatlerce Türkiye konuştuğumuz oluyor. Uzmanlarımız Türkiye’den gelen haberleri titizlikle inceliyorlar ancak dikkatimizi çeken bir nokta daha var. İnsansız hava aracının yapıldığı günün ertesinde ekonomik sıkıntı haberi geliyor. Yoksulluktan bunalıma giren bir kişinin haberini okuduktan bir süre sonra Türkiye’nin ilk lazer silahını başarıyla kullandığını öğreniyoruz. Bugün de benzer bir durum oldu. Enflasyondaki artış haberlerini gördükten kısa bir süre sonra Türkiye’nin mikro uydu fırlatma konusunda geldiği noktayla ilgili bir haber okuduk. Teknolojik gelişmelerle ekonomik verileri birlikte değerlendirdiğimizde şöyle bir sonuca ulaşıyoruz. Eğer Türkiye uzay araştırmalarına bu hızla devam ederse, bizim yaptığımız hesaplamalara göre 2020 yılında uzaya bir insan çıkarmayı başaracak. Ancak maalesef bu kişinin götü açık olacak” dedi.

“Dışarıdan Bakıldığında Türkiye Yalnızca Yol, Köprü ve Uydu Yapıyor Gibi Görünüyor”

Açıklamalarını sürdüren Dr.Michael “Tabii şu an bizim elimizde yalnızca gazete haberleri ve çeşitli maketler üzerinden oluşturulmuş videolar var. Maket üzerinde de olsa bunlara baktığımız zaman Türkiye’deki teknolojik gelişmeyi hemen görebiliyorsunuz. Ancak teknolojik gelişme konusunda Türkiye’nin durumu diğer ülkelerden birkaç noktada ayrılıyor. Dışarıdan bakıldığında Türkiye yalnızca yol, köprü ve uydu yapıyor gibi görünüyor. Türkiye, inşaat ve milli savunma dışındaki alanlara kesinlikle yatırım yapmıyor. Bu bizim alışık olduğumuz bir durum değil. Diğer ülkeler genelde eğitim, sağlık, tarım gibi alanlara da yatırım yapıyorlar. Bu anlamda Türkiye’nin tercihleri bizim daha önceden incelediğimiz hiçbir ülkeye benzemiyor. Başka alanlara yatırım yapmayıp tüm gücünü yol, köprü ve savunma sanayisi projelerine yönlendirdiği için Türkiye’nin büyük bir hızla uzaya doğru ilerlediğini söyleyebiliriz” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.