Rekor Denemesi Yarım Kaldı: Taksim’den Kadıköy Yolcusu Alan Taksi, Muğla’da Kaza Yaptı

On dört yıldır Taksim’de taksicilik yapan Hayri Porsuk’un İstanbul’dan başlayan rekor denemesi Muğla’daki dikkatsiz bir sürücü nedeniyle yarım kaldı.

“Esenyurt’tan Aldığım Boğaz Yolcusunu Çanakkale Boğazı’na Götürdüm”

Rekor denemesiyle ilgili olarak Kaparoz’a bilgi veren Hayri Bey “Yıllardır bu mesleğin içindeyim. Tabiri caizse bütün inceliklerini biliyoruz artık taksiciliğin. İlk yıllarda yolu biraz uzatınca büyük zevk alırdım ancak yıllar geçtikçe bu zevk azaldı. İki sokak arkadan dolaşmalar, çevreyoluna sapmalar, yanlışlıkla köprü geçmeler, son sapağı kaçırmalar artık zevk vermez olmuştu bana. Arkadaşlarım ‘Neden mutsuzsun?’ dediğinde bunun üzerine düşündüm, anladım ki ben daha büyük işlerin insanıyım. Geçen yıl Esenyurt’tan aldığım bir Boğaz yolcusunu Çanakkale Boğazı’na götürdüm. İçim biraz ferahlar gibi oldu. Yıllardır böyle hissetmemiştim” dedi.

“Meslek Bitmiş Durumda, İyi Taksici Yetişmiyor”

Açıklamalarını sürdüren Porsuk “İnanın gazetelerde, taksici arkadaşların üç kuruşluk dolaştırma numaralarını görünce miden bulanıyor. On iki lira fazladan alsan ne olur? Müşteri dolaştırmak para için yapılacak bir iş değil, bir gönül işi. Zaman zaman genç taksicilere bunları anlatıyorum ancak gördüğüm tablo beni çok üzüyor. Meslek bitmiş diyorum. Müşteriyi dolaştırmanın bir yolu yordamı vardır, ben sapak kaçırma yöntemlerini babamdan öğrendim. Öyle mal gibi geçip ‘Sapağı kaçırdım’ diyemezsiniz. Müşteri inanmaz buna. Biz köprüyü yanlışlıkla geçtiğimizde müşteri bizi teselli eder, ‘Olabilir dert etmeyin’ diye. Neyse, geçen hafta Taksim’den Moda’ya bir yolcu aldım. Trafik sıkışık falan derken müşterinin önerisiyle üçüncü köprüye çıktık. Sonra Gebze’yi gördük. İzmit’te pişmaniye, Adapazarı’nda ıslama köfte derken bir baktık Aydın otobanındayız. Ben Muğla’dan geri dönüp Çanakkale üzerinden geri gelmeyi planlıyordum ancak sorumsuz bir vatandaşımızın trafik ışığında durmak için frene basmasıyla planım suya düştü. Önceki aracın bagaj kapısı benim ön tarafa saplandı. Yol da boş. ‘Gelen yoktu, niye durdun?’ dedim. Öyle aval aval baktı yüzüme. Bizim rekor yalan oldu tabii. Vallahi artık taksicilik yapmak çok zor. Bazı günler biraz moralim düzelir gibi oluyor ama hemen arkasından böyle bir olay yaşıyorum. Eğer böyle giderse mesleği bırakmak zorunda kalacağım” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.