Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emekliye Yeni Yıl Müjdesi

Uygulamadan yararlanabilmek için cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakan olmak gerekiyor

2018’in bitmesine kısa bir süre daha kala Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emekliye yeni yıl müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan “Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” ile emeklilerin çok önemli bir sorunu daha çözüldü. Kararnameye göre kamuda çalışan emekliler bir yandan çalıştıkları işten maaşlarını alırlarken diğer yandan emekli aylıklarını da alabilecekler.

“Cumhurbaşkanımız Kanayan Bir Yaraya Daha Derman Oldu”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü “Yeni yıl müjdesi olarak emeklilerimizin yıllardır bekleyen çok önemli bir sorununu daha çözüyoruz. Yeni uygulama çalışan emeklilerin hak kaybını önleyecek çok önemli maddeler içeriyor. İsterseniz biraz bilgi vereyim, diyelim ki kamuda çalışıyorsunuz ancak çalışmadan önce veya çalışmaya başladıktan sonra emeklilik ya da yaşlılık aylığına hak kazandınız. Biliyorsunuz, eskiden çalışmaya başladıkları gün bu kardeşlerimizin emeklilik maaşları kesiliyordu. Yeni uygulamayla bu durumdaki kişiler, talep etmeleri halinde mevcut görevleriyle ilişikleri kesilmeden emeklilik veya yaşlılık aylığı almaya devam edebilecekler. Şöyle anlatayım, diyelim 3 bin lira emekli aylığınız var, 5 bin de yeni işinizden alıyorsanız, eskiden 5 bin alıyordunuz, şimdi ise 8 bin lira alacaksınız. Dikkat çekmesin diye rakamları biraz ufaltıyorum, yoksa üçe beşe yapılacak işler değil bunlar” dedi.

“Uygulamadan Yararlanmak İçin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Bakan veya Bakan Yardımcısı olmak Gerekiyor”

Açıklamalarını sürdüren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü “İlk planda bu kararnameden sadece bazı kesimler yararlanabilecek. Ancak ileri dönemlerde bu kapsamı genişletebiliriz. Böyle de kalabilir. Halk arasında ‘çifte maaş’, ‘kaymaklı ekmek kadayıfı’, ‘hem Dimyat’ın pirinci, hem evdeki bulgur’ gibi adlarla anılan bu uygulamamızdan şu an için sadece cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar ve bakan yardımcıları yararlanabilecek. Zaten ülkemizdeki emeklililerin büyük çoğunluğunu da bu arkadaşlarımız oluşturuyor. İşçi veya memur emeklileri gibi marjinal gruplar için herhangi bir düzenleme yok. Bu kişiler lütfen oraya buraya dilekçe verip de zamanımızı almasınlar. Bir tane maaş nelerine yetmiyor zaten bu arkadaşların, yani bu devirde tek maaşı bile bulamayan birçok insan var, nerede öyle bolluk?” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.