Elon Musk: “Siirt Üniversitesi Rektörünün Talebi İçin Uzay Çalışmalarına Ara Verdik”

Elon Musk, Siirt Üniversitesi rektörünün araba talebiyle ilgilenmek üzere uzay yolculuğu araştırmalarına bir süre ara verileceğini duyurdu. Haber sonrası Tesla hisseleri hızla yükselirken, Siirt Üniversitesi de dünya gündemine oturdu.

“Türkiye’nin Bilinmeyen Üniversiteleri Adıyla Bir Tur Düzenleyerek Yeni Müşteriler Bulacağız”

Konuyla ilgili olarak Kaparoz’a açıklamalarda bulunan Elon Musk “Uzay araştırmaları son derece maliyetli, ayrıca gelirinin de bir garantisi yok. Yani her şeyden önce net bir muhatabınız yok. Ben uzaya çıktım, şuraya fatura edeyim diyemiyorsunuz. Oysa Siirt Üniversitesi’nde paranız garanti, ödeme peşin. Yani malı teslim ettiniz mi paranızı alırsınız. Bugüne kadar yok insanlıkmış, bilimmiş diye kendimizi yorduk, artık biraz da önümüze bakacağız. En kısa sürede ‘Türkiye’nin Bilinmeyen Üniversiteleri’ adıyla bir Türkiye turu yapacağız. Ben bu anlamda Türkiye’de büyük bir potansiyel görüyorum. Hiç duymadığımız bir şehirde, adını bile bilmediği bir üniversitedeki rektörün ufkuna bakar mısınız? Yani böyle insanlar varken ben niye uzayla, gezegenle uğraşayım. Satarım arabamı Siirt Üniversitesine, baharım keyfime. Zaten uzay işleri de istediğimiz gibi gitmiyordu. ‘Allah uçamayan kuşuna alçacık dal verir’ derler. Siirt Üniversitesi de bizim için öyle oldu” dedi.

“Siirt Üniversitesi Rektörü Ne istediğini Biliyor”

Açıklamalarını sürdüren Elon Musk “Bakın her şeyden önce, istenen aracın tarifi gayet net. ‘Uzunluğu 4.932 mm., genişliği 1.874 mm, yüksekliği 1.455 mm olsun’ deniliyor. Rektör Bey ne istediğini biliyor. ‘Ağırlığı 1.660 kg, azami hızı 232 km/saat, hızlanması da 0-100 km/saat 8.2 saniye olacak’ diyor. Ben bunların hepsini inceledim, bizim arabalar bir şartı sağlasa diğerini sağlamıyor. Örneğin, çok fonksiyonlu deri direksiyonumuz var ama aracın ağırlığını iki, üç kilo ile kaçırıyoruz. Sonra şartnamede ‘Yabancı menşeli’ olacak diyor. Arkadaşlar böyle bir müşteriyi dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir kamu üniversitesinin rektörü şartnamesine ‘Aracım yabancı olacak, yerli olmayacak’ diye yazdırmaz. Maalesef başka memleketlerde, şartnamesine ‘Yerli malı olamaz’ maddesi yazdıran adamın kıçına tekmeyi vurup gönderiyorlar. Siirt Üniversitesi Rektörü bu kompleksi aşmış, en güzelini yapmış. Şimdi bir Türk firması aracın özelliklerini, boyunu, kilosunu tutturup da bizim karşımıza gelirse, bunlara ‘Burada sana yer yok’ deme olanağımız var” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

2 Comments

Yorumlar kapatıldı.