Geciken Yayın Yasağı Ciddi Aksamalara Neden Oldu

Tren kazalarından sonra büyük bir hızla getirilen yayın yasağının Ankara’daki hızlı tren kazasından sonra unutulması ciddi sorunlara neden oldu. Dokuz yurttaşımızın yaşamını yitirdiği kaza sonrasında nasıl olsa yayın yasağı getirilir diye olayı araştırma gereği duymayan devlet kurumları, yayın yasağı gecikince zor duruma düştüler.

“Yayın Yasağı Konusunda İhmali Olan Kim Varsa Ortaya Çıkarılacak”

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan bir yetkili “Bildiğiniz gibi son dönemlerde bir kaza olduğunda ilk iş olarak bu habere yayın yasağı getiriliyordu. Bu yayın yasağı sayesinde pek çok problemin üstü örtülüyor, sonrasında Meclis’teki soru önergeleri de reddeddilerek olay tümüyle örtbas ediliyordu. Ancak bu sefer nasıl olduysa yayın yasağında bir gecikme olmuş. Tabii haberci arkadaşların da, diğer kurumlarımızın da pek alışık olduğu bir durum değil. Yayın yasağı gecikince, arkadaşlarımız birbirinden habersiz olarak panik halinde akıllarına gelen ilk şeyi söylemiş olabilirler. Zaten üç olasılık var kazayla ilgili, gördüğümüz kadarıyla üç kurumumuz bu üç farklı olasılığı dil getirmiş. Tabii gerçekte ne olup bittiğini bilmiyoruz. Ben ez azından bundan sonrası için bir ders çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Yayın yasağı konusunda da kimin ihmali varsa, gözünün yaşına bakmadan en ağır şekilde cezalandırılacağını da belirtmek istiyorum” dedi.

“O Anda Tam Olarak Neler Olup Bittiğini Ancak Allah Bilir”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Bundan sonra bu konularda dikkatli olmamız gerektiğini anladık. Artık her şeyden önce yayın yasağı getireceğiz. Bu da insanlarımızın aklındaki karışıklıkları gidermiş olacaktır. Ben bu tür konuların daha da fazla araştırılmasını doğru bulmuyorum. Yani Allah’ın bileceği bir şey hakkında bizim ‘şöyledir, böyledir’ dememiz zaten doğru değil. Bu bir anlamda Allah’ın işine karışmak oluyor. Yani kişinin kaderi orada ölmek ise bizim devlet kurumu olarak Allah’a isyan edip ‘Şöyle yapsaydık bu kaza olmazdı’ dememiz uygun değil. Allah bunu emretmişse, bizim ‘Neden oldu, nice oldu, şöyle olsa engellenebilir miydi?’ diye düşünmemiz yanlış olur. Biz teslim olacağız ve dua edeceğiz. Önce besmele sonra yayın yasağı getireceğiz. Diğer taraftan isyan etmeyeceğiz ve çok da fazla soru sormayacağız. O anda tam olarak neler olup bittiğini ancak Allah bilir, bunları sorgulamak bize düşmez. İnancımızın gereği budur” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.