İnşaatçılara Müjde: Anahtar Teslim Projelerde Sadece Anahtar Teslim Edilecek

Anahtar Teslim Projeler

Hükümetin inşaat piyasasını canlandırmak üzere konut kredisi faizlerini piyasa faizlerinin altına çekmesinin ardından anahtar teslim projeleri ilgilendiren ikinci bir destek paketi daha yasalaşarak yürürlüğe girdi. Yeni yasaya göre 2019’dan sonra gerçekleştirilecek Anahtar Teslim Konut Projelerinde sadece anahtar teslimi yapılacak. Anahtarın açacağı bir kapı veya kapının takılı olacağı bir evin olup olmaması ise tümüyle müteahhidin inisiyatifine bırakılıyor.

“Vatandaşlarımız Cebinde Akrep Varmış Gibi Tuhaf Bir Tavır İçerisinde”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan bir yetkili “İnşaat sektörü ekonomimizin can damarı. Çoğumuzun eşi, dostu, kayınbiraderi bu sektörde. Bu nedenle hükümet olarak inşaat sektörüne farklı bir gözle bakıyoruz. Neticede hemşerilerimiz bizim. Bize güvenerek bu işlere girdi hepsi. Şimdi bu arkadaşlara ‘Başınızın çaresine bakın’ dememiz mümkün değil. İlk olarak devlet bankalarındaki konut kredisi faizlerini piyasa faizlerinin altına çektik. Yaniuzun lafın kısası vatandaşın vergilerinden gelen parayı müteahhit arkadaşlara aktarıyoruz. Yoksa banka zarar edip de kapısına kilit vuracak değil, Hazine tarafından zararı neyse kapatılacak. Ancak bu uygulama ile beklenen canlanmayı sağlayamadık. Söz konusu konut olunca insanımız ilginç bir şekilde isteksiz. Cebinde akrep varmış gibi tuhaf bir tavır içinde vatandaşımız. Peki bu kafa bizi nereye götürür? Bu şekilde ekonomimizi düzeltebilir miyiz? Zor” dedi.

“Anahtar Teslim Projelerde Anahtar Teslimi Yapılan Vatandaşlarımız Haklarına Razı Olacaklar”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Şimdi ikinci bir teklifimiz yasalaştı. Artık anahtar teslim konut projelerinde müteahhidin sorumluluğu anahtarın teslimiyle sınırlı olacak. Anahtar teslimi yapıldıktan sonra vatandaşlarımız da haklarına razı olacak. Elbette anahtarların da belli bir standardı olacak, yani müteahhit arkadaşlar da öyle dandik bir anahtarla paçayı kurtaramayacaklar. Güzelce anahtarını yapacak, törenle teslim edecek. Vatandaşımız da artık anahtar nereyi açıyorsa ona razı olacak. ‘Kapı nerede?’, ‘Hani bunun çatısı?’, ‘Bacası da yok mu?’ diyemeyecek.
Böylece müteahhidin sırtından bir yük daha kalkmış oluyor. Artık batmamaları lazım. Yani bir maket, bir anahtar, biraz da tanıtımla bu işin altından kalkabilecekler. Daha ne yapalım biz?” dedi.

Uyarı: Sitede yer alan yazı, haber, görsel ve diğer tüm içerik kurgudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.